Bijgewerkt: 6 juni 2023

Overzicht incidenten in Westwijk week 05-2018

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amstelveen
08-02-2018

29 januari 2018 om 15:39 Bertha von Suttnerlaan verdachte situatie. Melding : zoon belt, vader van 80 jaar belt, dat iemand aan zijn deur staat en vertrouwt het niet. Zijn vader is helemaal in paniek, is bang dat er ingebroken gaat worden. Eindrapportage: 3301: vorige week heeft bewoner een poging carjacking meegemaakt en is daardoor schrikachtig. Was klusjesman in de flat bezig en bewoner dacht, dat er bij hem werd ingebroken. Bewoner gerust gesteld en contact gelegd met zoon.

Dinsdag geen meldingen

Woensdag - 31 januari 2018 om 10:14 Haya van Somerenlaan stank overlast. Melding : Er wordt een sterke benzinelucht geroken op de trap en in de lift. Onlangs is er een hennepplantage aangetroffen. Melder vertrouwt het niet. Eindrapportage: 3021: Ter plaatse geweest met de brandweer. Brandweer heeft metingen verricht en geen gevaarlijke waarden gemeten. Betreft vermoedelijk een voertuig in een van de boxen die benzine lekt. Bewoners gaan elkaar erop aanspreken om de boxen te controleren.

31 januari 2018 om 3:24 Westwijkplein poging ramkraak. In de nacht van dinsdag 30 op woensdag 31 januari ging om 03.24 uur het alarm af in de supermarkt AH. Er waren door in ieder geval drie daders een auto de pui ingereden en ze probeerden de aanwezige geldautomaat op te blazen. Dit mislukte en voordat de daders op de vlucht sloegen, staken ze de auto in brand. De daders gingen er vervolgens met zijn drieën op één scooter vandoor. Brandweer en politie waren snel ter plaatse, maar er kon niet worden voorkomen, dat de brand voor een enorme ravage zorgde. De winkel stond onder water, het plafond is gedeeltelijk naar beneden gekomen en de producten in de winkel kunnen als verloren worden beschouwd. De winkel zal zeker anderhalve week gesloten zijn om de schade te herstellen. De schade wordt op dit moment geschat op mogelijk een miljoen euro.

De recherche is een uitgebreid onderzoek gestart en heeft de volgende vragen aan het publiek: Wie is getuige geweest van de ramkraak en heeft nog niet met de recherche gesproken? Wie is mogelijk op een eerder moment iets opgevallen rond de supermarkt, bijvoorbeeld een voorverkenning? De daders hebben gebruik gemaakt van een blauwe BMW station 3 serie. Wie heeft dit type auto mogelijk die nacht gezien? Wie heeft rond 03.30 uur mogelijk drie mannen zien rijden op één scooter?

Het onderzoeksteam houdt er rekening mee, dat de daders ook gebruik hebben gemaakt van een voertuig, dat al ergens in Westwijk geparkeerd stond. Wie is het opgevallen dat er een onbekende auto in de buurt stond, op de avond van de ramkraak? De recherche wil graag de beelden bekijken van ondernemers, particulieren en dashcams die in de nacht van dinsdag 30 op woensdag 31 januari zijn gemaakt in de omgeving van het Westwijkplein.

Informatie kan worden doorgegeven via de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem bellen kan via 0800-7000. Het is ook mogelijk om uw informatie door te geven via het onderstaande tipformulier. Via www.meldmisdaadanoniem.nl kan een anoniem tipformulier worden ingevuld.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2018)

De duidelijk zichtbare sporen van de ramkraak en de brand bij de ingang van supermarkt Albert Heijn op het Westwijkplein op 7 februari 2018. Volgens de schatting van de politie de schade is een miljoen euroDonderdag geen meldingen

Vrijdag geen meldingen

Zaterdag -3 februari 2018 om 12:00 Jan Teulingslaan Ierse klusjesmannen.  Nav een melding via Whats App controleerden de collega’s drie Ierse mannen die reden in een wit bestelbusje met kenteken: 09WH… De mannen hadden een klus aangenomen op de Jan Teulingslaan voor een redelijk bedrag. De gegevens van de mannen zijn vastgelegd in de politieregistratie.

-3 februari 2018 tussen 0:46 en 1:00 Schweitzerlaan verdachte omstandigheden. Reden de collega’s op de Schweitzerlaan en viel hen een auto op, waar de kentekenverlichting stuk was. Bij controle bleek, dat de bestuurder veelvuldig in de politiesystemen voorkwam ter zake inbraak woning. Met toestemming van de bestuurder is er in de auto gekeken, daarbij is niets ter zake dienend aangetroffen. De passagier die vervolgens ook gecontroleerd werd bleek ook een bekende van de politie te zijn ter zake woninginbraken. Beide heren hadden geen strafbare feiten gepleegd en konden na controle hun weg vervolgen.

Zondag 3 23:00 en zondag 4 februari 2018 9:00 Korianderlaan diefstal uit auto. Uit een grijze Audi A3 werd een navigatie gestolen. Hiervoor werd een portierraam ingeslagen.

Dit waren de meldingen van de Politie Amstelveen welke hebben plaatsgevonden in de Westwijk in deze week. Mocht u iets bijzonders hebben gezien of gehoord over bovenstaande incidenten dan horen wij dat graag. Natuurlijk hebben er wel meer incidenten plaatsgevonden maar i.v.m. privacy reglementen kunnen we deze informatie niet met u delen.

KLUSJESMANNEN. Afgelopen week zijn er weer klusjesmannen aan het werk geweest in de wijk. Zij bellen bij u aan en bieden hun diensten aan. Daar is niets mis mee. Waar wel wat mis mee is, dat u vaak achteraf een te hoge rekening moet betalen voor diensten die niet/verkeerd/ of nauwelijks geleverd zijn. Als u niet snel u portemonnee trekt kunnen de mannen vervelend worden en bedreigingen uiten. Uit eerdere aangiftes van oplichting is ook gebleken, dat de mannen zelf stiekem bij inspectie van het dak, vernielingen aanbrengen en daarna u deze door henzelf laat repareren voor een groot bedrag. Zij reinigen uw muren en impregneren die met ???? mogelijk alleen water. Het advies van de politie is, neem alleen diensten aan van bedrijven die geregistreerd staan bij de Kamer van Koophandel. Maak vooraf een goed schriftelijk contract met daarop de afgesproken handelingen en prijs.

Sinds een jaar is het toegestaan om diensten en goederen huis aan huis aan te bieden. Voorheen was dat verboden in de Algemene Plaatselijke Verordening. De Gemeente heeft dit artikel uit de verordening gehaald. De Politie kan niet optreden tegen het huis aan huis diensten aan bieden, maar wil wel graag altijd weten wie/welke bedrijven dit doen. Dus komt er iemand bij u aan de deur om diensten aan te bieden BEL 112 en deel het op de WhatsApp groep. Noteer het kenteken van de auto die zij bij zich hebben. Nog beter…maak een foto van het kenteken als het kan. Wij controleren de klusjesmannen en noteren hun gegevens voor het geval er een aangifte van oplichting komt en voor de belastingdienst, afd. inkomstenbelasting. Iedereen moet belasting betalen ook buitenlandse werknemers. Verder controleren wij of zij zich houden aan de milieuwet (bodemvervuiling) en aan de Arbowet (veiligheid werken op hoogte).

Ziet u een verdachte situatie: BEL 112 !!! en deel de informatie daarna op de WhatsApp Buurtpreventie van uw buurt.

Met vriendelijke groet, Faruk Küçük Yurdakul (Westwijk-West) en Simone Seegers (Westwijk-Oost) wijkagenten Westwijk AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.