Bijgewerkt: 26 mei 2024

Overzicht incidenten Westwijk week 03-2018

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amstelveen
30-01-2018

Maandag 15 januari 2018 om 14:59 Guido van Dethlaan klusjesmannen. Melding omtrent een verdachte situatie, waarbij klusjesmannen gezien waren. Er werd via de BuurtWhatsapp gewaarschuwd voor klusjesmannen, en melder zag er een drietal met een blauw busje met ladder en witte kentekenplaten. Signalement: - 1e is aan het bellen, heeft een zwart lederen jasje aan. - 2e met oranje zichtbaarheidsvestje en een oranje bouwhelm op het hoofd. - 3e met een kort zwart jasje, zwart haar, klein baardje, blanke huidskleur. Allen blank en ca 30 jaar oud.

Eindrapportage 3301 : hebben uitgekeken naar bovengenoemde, echter helaas niet meer aangetroffen.

Dinsdag -  16 januari 2018  16:00 en woensdag 17 januari 2018 15:00 Tolheksbos inbraak woning. Positieve inbraak. Dader(s) hebben het keukenraam van de woning geforceerd. Bewoners waren op vakantie.

- 16 januari 2018 om 13:10 Jane Adamslaan verdachte situatie. Melding :Bij het hofje van Hakfort staat een man op een auto te slaan. Volgens melder woont diegene daar niet. Kenteken van voertuig bij de politie bekend. Signalementman -leer tasje -Noord-Afrikaans uiterlijk, donkere kleding. Eindrapportage: 3301: niemand meer aangetroffen.

- 16 januari 2018  Renate Rubinsteinlaan doorrijden na aanrijding. Werd er aangifte gedaan. Een motorvoertuig is tegen een lantaarnpaal aangereden. De lantaarnpaal staat scheef.

- 16 januari 2018 om 7:06 Zwanenwater verdachte situatie. Melding, dat er een zwarte Golf op de hoek staat met daarin 2 personen. Dit voertuig staat er al een tijdje en de personen erin kijken op verdachte wijze een beetje in het rond. Melder geeft aan dat er de laatste tijd veel wordt ingebroken en daardoor is hij alert. Eindrapportage: 3301: niet aangetroffen op de genoemde locatie. Rondje door de wijk gereden. Niet aangetroffen

Woensdag - geen meldingen

Donderdag 18 januari 2018 om 12:30 Legmeerdijk Overige meldingen. Melding : Er is een boom omgewaaid op gasleiding en die ligt nu open, ruikt allemaal naar gas. De gas komt uit de grond, melder ruikt dit erg duidelijk. Eindrapportage 3301:Ter plaatse bleek, dat er een boom uit de tuin was omgewaaid. De wortels hebben vervolgens de gasleiding uit de grond naar boven getrokken. De brandweer onder kwam ook ter plaatse. Vanwege het weer vervloog het gas snel waardoor er geen gevaar was. We hebben wel komst van Stedin afgewacht. Die hebben de gaskraan gedicht en gaven aan, dat ze de brandweer en politie niet meer nodig hadden.

18 januari 2018 tussen 3:51 en 4:21 Betsy Perklaan inbraak woning. Melding inbraakalarm meerdere zones. Meldster ziet iemand op de beveiligingscamera. Collega’s die ter plaatse komen treffen een geforceerd raam aan de voorzijde aan. Omdat niet bekend was of de dader(s) nog in de woning waren werd de woning van buiten af bewaakt en werd de politiehond aangevraagd. Deze heeft samen met de 3201 de woning doorzocht. Niemand meer in de woning aangetroffen. Zaak is in onderzoek bij de recherche.

Vrijdag 19 januari 14:30 en maandag 22 januari 2018 16:00 Heemstede inbraak woning. Positieve inbraak. Dader(s) hebben een raam aan de zijkant van de woning ingegooid en de achterdeur geforceerd. Bewoners waren op vakantie.

Zaterdag 20 januari 2018 tussen 17:30 en 20:14 Grote Wielen inbraak woning. Positieve inbraak. Dader(s) hebben een achterruit ingegooid en hebben hierdoor de woning betreden.

-20 januari 2018 om 16 Boschplaat klusjesmannen. Melding : Ierse travellers zijn net bij een buurvrouw van de meldster bezig geweest, hebben een gevel schoongemaakt voor veel geld, wilden nog aan een dakkapel beginnen maar dat wilde ze niet, zijn toen weggegaan in een grote witte Citroen bedrijfsauto, kenteken bekend bij politie. Eindrapportage 3321: In andere straten in Amstelveen zijn ze ook bezig geweest en hebben klanten een groot bedrag laten betalen voor minimale werkzaamheden. De klusjesmannen niet aangetroffen.

-20 januari 2018 om 14:52 Boy Edgarlaan klusjesmannen. Melding : belt een jonge man aan bij melder, spreekt Engels (Iers accent??)vraagt of hij de gevel mag reinigen. melder gaat er niet op in, de man loopt de Henriëtte Bosmanslaan. Signalement ongeveer 175 lang, donker bruine jas beetje donker blond haar. Operationeel Centrum heeft melder weer gesproken en die geeft aan dat de Ieren nu werkzaamheden verrichten aan een gevel in de Malandolaan. Eindrapportage: 3301/3421: samen met de 3409 ter plaatse geweest. Klusjesmannen waren bezig met het reinigen van de gevel met vermoedelijk chloor. Bewoner had een flink bedrag afgesproken met de klusjesmannen. De collega’s hebben de klusjesmannen werk laten staken, gegevens genoteerd, foto's gemaakt en weggestuurd. Onderzoek door de recherche zal worden ingesteld.

-20 januari 2018 om 13:48 uur Hillenraad  klusjesmannen. Er is aangifte gedaan ter zake oplichting in verband met het repareren van een dak. Zaak is in onderzoek bij de recherche.

-20 januari 2018 12:00 Grote Wielen klusjesmannen. Er is aangifte gedaan ter zake oplichting in verband met het schoonmaken van buitenmuren. Zaak is in onderzoek bij de recherche.

- 20 januari 2018 om 10:47 Boschplaat overige meldingen. Melding : vier Ierse/Engelse mannen rond die diensten aanbieden. Ze rijden in een wit busje met een ladder erop. Eindrapportage: 3301: 2 voertuigen en de bijbehorende personen gecontroleerd. Zij verklaarden foldertjes aan het bezorgen te zijn. Gegevens geregistreerd. Vooralsnog geen overtreding geconstateerd.

-20 januari 2018 om 4:30 Korianderlaan verdachte situatie. Melding : beller ziet niets , maar hoort duidelijk zaag-geluiden, volgens hem probeert iemand een deur te forceren. Eindrapportage Eenheid AD3321, Eenheid AD3301,Eenheid AD3201, zoekslag is negatief, niets aangetroffen.

Zondag 21 januari 2018 om 13:17 Korenbloemlaan verdachte situatie. Melding : Een dame maakte foto’s van kinderen. Melder heeft haar aangesproken, maar hierop is zij weggelopen richting Burg. Wiegelweg. Signalement: Aziatisch, spreekt Engels, groene lange jas, gekleurde hakken, krullend kort haar, 40 jaar. Eindrapportage: 3301: zoekslag gemaakt. Niemand aangetroffen. Melder in kennis gesteld.

21 januari 2018 om 1:11 Korenbloemlaan overlast jeugd. Melding : er staat een auto geparkeerd in Westwijk, 6 jongeren rond 16 jaar rennen rond en zijn belletje aan het trekken. Eindrapportage 3321: aan overkant een feestje, waarbij moeder de jongeren aansprak. Geen bijzonderheden. Alles blijft verder rustig.

Dit waren de meldingen van de Politie Amstelveen, welke hebben plaatsgevonden in de Westwijk in deze week. Mocht u iets bijzonders hebben gezien of gehoord over bovenstaande incidenten dan horen wij dat graag. Natuurlijk hebben er wel meer incidenten plaatsgevonden maar i.v.m. privacy reglementen kunnen we deze informatie niet met u delen.

Inbraak woning.
Zoals u kunt lezen zijn er weer een aantal inbraak woningen geweest. Een inbraak in een woning is een zeer ingrijpende gebeurtenis. Daarom vragen wij u om te blijven opletten en bij verdachte situaties 112 te bellen en daarna uw melding te delen op de WhatsApp Buurtpreventie App. Uw beheerder kan hem daarna namelijk in de Westwijk ALARM App zetten waardoor er honderden ogen en oren in de wijk mee kunnen kijken.

Ook zijn er diverse incidenten geweest met 'klusjesmannen'. Sinds een jaar is er een artikel uit de Gemeentelijke Verordening van Amstelveen gehaald die het strafbaar maakt om diensten en goederen aan de deur te verkopen. Daarom kan de politie moeilijk optreden tegen de mensen die aan de deur komen om spullen of diensten te verkopen. Toch vragen wij u ons te bellen als dat zich voordoet. Uit ervaring weten wij, dat het vaak voorkomt dat u slachtoffer wordt van oplichterij, bedreigingen of babbeltrucs. Wij kunnen te allen tijde de verkopers die bij u aan de deur komen controleren en naar hun intenties vragen. Hebt u kwetsbare buren, sta die dan bij als er aan de deur verkocht wordt. Niet iedereen is sterk genoeg om 'NEE' te zeggen, of voelen zich zodanig onder druk gezet dat zij moeten toegeven. Ziet u een verdachte situatie, of verkopers aan de deur : BEL 112 !!! en deel de informatie daarna op de WhatsApp Buurtpreventie van uw buurt.

Met vriendelijke groet, Faruk Küçük Yurdakul (Westwijk-West) en Simone Seegers (Westwijk-Oost) wijkagenten Westwijk AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.