Bijgewerkt: 3 juni 2023

Overval op BP-tankstation in Bovenkerk

Nieuws -> Politie

Bron: Ter Plaatse
11-03-2006

Tankstations blijven geliefde doelwitten voor overvallers. En dit terwijl er bijna altijd camera’s aanwezig zijn. Dit deerde de overvaller van de nu volgende zaak ook niet want ondanks dat de camera’s draaiden haalde hij met behulp van een groot mes de kassa leeg. Het tankstation dat overvallen is, ligt op de Noorddammerlaan in Bovenkerk in Amstelveen.

Woensdagavond 1 maart 2006 komt er rond een uur of 7 iemand binnenlopen. De enige aanwezige stationsmedewerkster neemt aan dat het hier om een klant gaat, en loopt direct door naar de kassa om de man te helpen. Maar de vrouw wordt totaal verrast want de klant blijkt een overvaller te zijn.

Hij trekt vrijwel onmiddellijk een enorm groot mes en uit allerlei dreigementen. Hij haalt geld uit de kassa en vertrekt. Vermoedelijk in de richting van de Sportlaan. Daar is hij mogelijk in een vluchtauto gestapt.

Dit gebeurde door de man op de foto.

Foto overvaller BP
(Ter Plaatse collectie - 2006)

Foto van de overvaller


Het gaat om een blanke man van

27 á 30 jaar

hij is 1.80 – 1.85 lang

Hij heeft littekens in zijn gezicht. Vermoedelijk van acné

Hij heeft kort donker haar en droeg een beige kleurig petje

Een donkerblauwe jas

Een donkere trainingsbroek en

Zwarte sportschoenen

Herkent u de man of heeft u andere informatie over deze overval?

Neemt u dan contact op met de politie Amsterdam Amstelland op het nummer 020-559 2400Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.