Bijgewerkt: 26 mei 2024

Overstap naar andere internetprovider binnen 24 uur

Nieuws -> Internet

Bron: MinEZ
16-12-2008

'Het einde van de problemen die mensen ondervinden wanneer ze overstappen naar een andere internetprovider lijkt in zicht'- meldt het Ministerie van Economische Zaken in een bericht.

Staatssecretaris Heemskerk schreef dit op vrijdag 12 december 2008 in antwoord op Kamervragen in dit verband. Hij maakte met 6 providers: BBNed, Online, KPN, Tele2, UPC en Ziggo een afspraak, dat “per 1 januari 2009 een consument eenvoudiger kan overstappen naar een nieuwe internetprovider, doordat de nieuwe aanbieder de overstap voor de klant volledig kan verzorgen”.

De staatsecretaris wil dat tenminste 95% van het aantal overstappen in de toekomst probleemloos verlopen, met een dienstonderbreking die maximaal 24 uur mag duren. Consumenten moeten via de websites van de aanbieders helder en uniform geïnformeerd worden over het overstapproces, wat bij vele providers in het verleden niet zo gemakkelijk ging.

Muis  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Hot item


De afspraak met de providers is een indirect antwoord op het bericht van de Consumentenbond op 18 november 2008: Bijna eenvijfde overstappers te lang zonder internetverbinding, waarin staat, dat het aantal consumenten, dat bij het overstappen van de ene naar de andere internetprovider, langer dan een etmaal zonder internetverbinding zit.

Staatsecretaris Heemskerk: “Vooralsnog is wetgeving echter niet nodig en lijkt er nu echt een einde te komen aan alle problemen”.

Externe link: Problemen met overstappen Internet providers

Internetprovider?

Een Internet service provider (ISP, ook wel internet access provider of IAP) is een bedrijf, dat haar klanten toegang tot het internet levert. De ISP maakt verbinding met haar klanten met behulp van een datatransmissie technologie geschikt voor het leveren van Internet Protocol-datagrammen, zoals dial-up (inbel), DSL, kabelmodem of via speciale high-speed interconnecties.

ISP's kunnen Internet e-mail accounts aan gebruikers aanbieden, die hen in staat stelt om met elkaar te communiceren door het verzenden en ontvangen van elektronische berichten via hun ISP's servers. ISP’s kunnen ook andere diensten verlenen, zoals de opslag van gegevens, ADSL, Kabelinternet en UMTS.

In Nederland was HCC (Hobby Computer Club) die als eerste haar leden toegang naar Internet verschafte in 1991.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.