Bijgewerkt: 19 mei 2022

Over Johan Cruijff, Isa Hoes, Karin Slaughter en Sara Blaedel bij Libris Venstra

Nieuws -> Cultuur

Bron: Libris Venstra
14-06-2016

Edwin Winkels emigreerde als jonge journalist naar Barcelona in 1988, hetzelfde jaar, dat Cruijff er trainer werd. Sindsdien hebben de twee elkaar met grote regelmaat ontmoet. Voor interviews en informele gesprekken, op persconferenties en bij spontane ontmoetingen, op hoge toppen en in diepe dalen. Dit boek is Winkels' persoonlijke relaas over die 28 jaar met Cruijff in Barcelona. Een even bewonderende als kritische beschouwing over de beroemdste Nederlander ooit, gelardeerd met bijzondere anekdotes en ontboezemingen.

Foto Amstelveen
(Bron Libris Venstra - 2016)

Edwin Winkels (1962) journalist


Edwin Winkels (1962) is journalist, een graag gezien gast in veel Sportprogramma's en sinds 2013 schrijver van romans. Hij debuteerde met Welkom Thuis, waarover Matthijs van Nieuwkerk zei: 'Wat een boek! Het lef, dat ook Tommy Wieringa heeft.' In 2014 verscheen Haar laatste vlucht, waarvan in 2016 ook een Spaanse editie werd gelanceerd. In de lente van 2016 verscheen zijn historische roman Het oog van de orkaan. Zaterdag 18 juni 2016 zal hij bij Libris Venstra een paar stukken voordragen uit zijn boek Johan Cruijff in Barcelona, de mythe van de verlosser. Aanvang 16 uur.  Gratis toegang.

Karin Slaughter en Sara Blaedel bezoeken Amstelveen

Woensdag 22 juni 2016 bezoeken twee absolute toppers In het Genre Spannende boek Amstelveen. Karin Slaughter, Queen of Crime, van wie net de nieuwe thriller Verborgen in de winkel ligt neemt haar vriendin en tevens Thrillerschrijfster Sarah Blaedel mee naar Libris Venstra aan het Stadsplein. Sarah Blaedel is in Scandinavie populairder dan Karin Slaughter. Kortom een enorme kans om deze twee toppers te mogen ontmoeten en je boek te laten signeren. Tijdstip .15-16 uur. Gratis.

Foto Amstelveen
(Bron Libris Venstra - 2016)

Karin Slaughter (1971) is een Amerikaanse misdaadschrijfster, wiens eerste roman 'Blindsighted' (2001) werd een internationaal succes en gepubliceerd in bijna 30 talen


Foto Amstelveen
(Foto Steen Brogaard - 2016)

Sara Sara Blaedel (1964), is een Deense auteur, bekendst voor haar misdaadromans met Louise Rick


Mini-lezing van Isa Hoes bij Libris Venstra

Zaterdag 25 juni 2016 brengt Isa Hoes een bezoek aan Libris Venstra. Eerder die week verscheen haar kinderboekendebuut Engel, dat zij samen met haar dochter Vlinder Kamerling schreef. Om 10.00 uur vertelt Isa over het schrijven van fictie voor kinderen en haar samenwerking met Vlinder. De bijeenkomst is gratis toegankelijk en aansluitend vindt er een signeersessie plaats.

ENGEL. Welkom in het leven van Engel. Haar doodgewone-meisje-van-twaalf-leven staat hoteldebotel op z’n kop als ze opeens alles kan wensen. Ze weet niet waarom, en ze weet niet precies wat ze ermee moet. Maar ze komt er al snel achter, dat de wensen haar in de problemen kunnen brengen. Engel wordt gekidnapt door slechteriken die misbruik willen maken van haar gave. Gelukkig kan ze niets voor de kidnappers betekenen, totdat blijkt dat de wensen van een van de andere ontvoerders toch in vervulling gaan…Engel is een heerlijk vakantieboek voor lezers vanaf 10 jaar.

Foto Amstelveen
(Bron Libris Venstra - 2016)

De flyer van 'Engel' van Isa Hoes


Isa Hoes is actrice en schrijfster. Ze had rollen in onder andere Goede Tijden, Slechte Tijden, All Stars, Baantjer en Celblok H. Ook speelde ze in vele films en toneelstukken en is ze scenarioschrijfster. Het autobiografische Toen ik je zag was haar schrijfdebuut voor volwassenen, en met Engel begeeft zij zich, samen met Vlinder, voor het eerst in de wereld van de jeugdliteratuur. Mini-lezing Isa Hoes over het kinderboek Engel. Zaterdag 25 juni 2016 10.00 uur gratis toegang. Boekhandel Libris Venstra, Amstelveen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.