Bijgewerkt: 22 mei 2022

'Ouwehoeren' in Amstelveen

Nieuws -> Cultuur

Bron: Museum Jan van der Togt
14-01-2012

Op zondag 15 januari 2012 komen Louise en Martine Fokkens hun boek 'Ouwehoeren' signeren in Museum Jan van der Togt. De twee dames van lichte zeden hebben bovendien een mini-expositie met persoonlijke – soms pikante – spulletjes en schilderijen in het museum.

Ouwehoeren Amstelveen
(Foto Museum Jan van der Togt - 2012)

Martine en Louise Fokkens met Jan Verschoor, directeur van het Museum Jan van der Togt


Louise en Martine hebben 50 jaar werkervaring op de Amsterdamse Wallen. Louise stopte twee jaar geleden, Martine zit nog steeds achter het raam. Dankzij de documentaire ‘Meet the Fokkens’ – bekroond met een Kristallen Film – verwierven zij landelijke bekendheid.

De signeersessie vindt plaats tussen 13.00 – 16.00 uur. De toegang is gratis voor Amstelveners. De mini-expositie is nog tot en met 22 januari 2012 te zien.

Tomado tentoonstelling

De Tomado tentoonstelling, die wegens succes al twee keer werd verlengd, is een eerbetoon aan wijlen Jan van der Togt. Hij was niet alleen de oprichter van het museum, maar ook van de Tomado fabrieken. Een van de grote zalen van het museum is gevuld met negentig overbekende boekenrekjes vol spullen van Bekende Nederlanders.

De Tomado tentoonstelling in het Museum Jan van der Togt

Je stuit er op de bril van Annie M. G. Schmidt naast Boeddhabeeldjes van Erica Terpstra, kindertekeningen van Carice van Houten en het naambordje van Gerard Joling. En nu dus ook op bijzondere memorabilia van twee ‘ouwehoeren’.

Adres: Museum Jan van der Togt Dorpsstraat 50 1182 JE  Amstelveen. Openingstijden: woensdag t/m vrijdag van 11.00 – 17.00 uur, zaterdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.