Bijgewerkt: 19 mei 2024

Ouderkerk nipt langs NFC

Nieuws -> Sport

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
01-11-2007

ZATERDAGVOETBAL

IA. HCSC - Beursbengels 1-2 (1-1)

De Beursbengels heeft door de overwinning in Den Helder de aansluiting met de middenmoot weten te behouden. Van een gemakkelijk middagje was echter geen sprake, want HCSC heeft alleen WV-HEDW onder zich op de ranglijst en zoekt naar punten.

Doelman Dennis van Duuren moest zich meerdere keren onderscheiden, maar kon in de 32de minuut niets doen aan de voorsprong voor HCSC. De wedstrijd werd uiteindelijk beslist dankzij Danny Mostaard, die beide goals voor Beursbengels scoorde.

3B. RKAVIC - DCG 2-1 (1-1) RKAVIC lijkt gewend te zijn aan het hogere niveau in de derde klasse. De ploeg van trainer Jacques Rijsterborgh doet door de overwinning op DCG goed mee.

De Amstelveners kwamen door een gelukstreffer op een 1-0-voorsprong. Een corner van Roel Harinck werd door een DCG'er in het eigen doel gewerkt. Een verwoestend schot van een speler van de Amsterdammers zette de 1-1 op het scorebord. Pas nadat RKAVIC een numerieke meerderheid kreeg wist de ploeg wederom te scoren. Robin Roos vond Thomas Brinkhof: 2-1.

3B. Vlug & Vaardig - Amstel-veen/Heemraad 0-1 (0-0) Geheel onverwacht heeft Amstelveen/Heemraad de eerste periode binnengehaald. De ploeg van Hesdy Tevreden won zelf met grote moeite van Vlug & Vaardig en doordat concurrent en koploper Waterwijk punten verspeelde, namen de Amstelveners de leiding in de derde klasse over. Doelman Henk Hoeksema hield zijn team in eerste instantie goed op de been waarna Mike Wel­les met een nauwkeurige pass Levy Piqué vond: 0-1.

3B. Wartburgia - Roda'23 afg.

De wedstrijd tussen Roda'23 en Wartburgia vond geen doorgang doordat de scheidsrechter voorafgaand aan het duel een blessure opliep. Een andere leidsman kon niet worden opgetrommeld.

4C. NFC/Brommer - Ouderkerk 0-1 (0-0)

De stand op de ranglijst deed een makkie voor Ouderkerk vermoeden, maar het duel met NFC bleek een echte derby. Zowel de Amstelveense ploeg als het team uit Ouderkerk vocht voor iedere centimeter.

Het leverde over en weer kansen op, maar er was een fout van de NFC-goalie voor nodig om de score te openen. Een hoge bal werd losgelaten en deze belandde voor de voeten van Thijs Woltering, die wel raad wist met het buitenkansje: 0-1.

4C. Sporting Martinus -Sporting Noord 2-1 (2-0) Sporting Martinus legde de basis voor de overwinning in de eerste speelhelft. Jeroen Nieuwenhuizen maakte de 1-0 toen hij een strafschop benutte. Oscar Mellegers vergrote de marge met een prachtig afstandschot. Pas twaalf minuten voor het einde kwam de thuisploeg enigszins in de problemen toen de ploeg uit Amsterdam Noord de 2-1 maakte. De gelijkmaker bleef, gelukkig voor trainer Hans Blom, uit.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.