Bijgewerkt: 19 april 2024

Ouderen enthousiast aan de slag bij 'Kook ook'

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
16-04-2012

Ouderen zijn geneigd niet zo gezond voor zichzelf te koken. Een gebakken ei, of een broodje, daar blijft het vaak bij. Dit komt de gezondheid en conditie van senioren niet ten goede. Om aandacht te vragen voor gezond eten is het initiatief ‘Kook ook’ bedacht.

Onder deze titel gaat een tiental ouderen negen weken achter elkaar boodschappen met elkaar doen en samen een maaltijd koken. 10 april 2012 was de laatste van een serie van negen lunches. Wethouder Koops was erbij om mee te eten en kennis te maken met de ouderen die samen de lunch bereiden. 

Kook Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2012)

Wethouder Koops met de kokkinnen


Bij ‘Kook ook’ gaat het om meer dan gezond eten. Het is ook de bedoeling ouderen met elkaar in contact te brengen door gezamenlijk boodschappen te doen en te koken. De ouderen betalen uitsluitend voor de boodschappen, de ruimte wordt beschikbaar gesteld.

Diverse zorginstellingen, de gemeente en andere organisaties die werkzaam zijn in de verschillende wijken,hebben zich verenigd in een zogenoemd WWZ-team. Zij ontwikkelen diverse activiteiten voor groepen (kwetsbare) inwoners. ‘Kook ook’ is een van de activiteiten die door de WWZ-teams georganiseerd worden.

“Het sociale aspect van de ‘Kook ook’ cursus is heel belangrijk. Er wordt met elkaar gekookt, maar ik heb ook begrepen, dat er tijdens het koken adviezen worden uitgewisseld over bijvoorbeeld thuiszorg. Een mooi neveneffect is dat er allerlei nieuwe contacten ontstaan door de kooksessies. 

Mensen leren elkaar kennen tijdens de maaltijden  en gaan vervolgens andere activiteiten met elkaar ondernemen. Een initiatief dat ik van harte toejuich”, aldus ChristenUnie-wethouder Jacqueline Koops.

17 mei 2012 start weer een nieuwe serie van negen ‘Kook ook’ cursussen op dinsdag van 15.30 uur tot 19.30  uur. 65-plussers die het leuk vinden om met elkaar te koken kunnen zich inschrijven/aanmelden via de zorgbemiddeling van Brentano Amstelveen 020- 445 97 55, of bij vragen Yvonne Breuker bellen 06 – 494 94 853.


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.