Bijgewerkt: 28 maart 2024

Oudere inwoners van Amstelveen zijn vaak onbekend met diensten van de gemeente

Nieuws -> Politiek

Bron: Lijst Höcker
01-12-2021

Lijst Höcker (doorgaand als Goed voor Amstelveen met de gemeenteraadsverkiezingen ) zal in de Commissie Burgers en Samenleving op 1 december 2021 vragen stellen over de grote groep ouderen met een klein pensioen of alleen AOW die vaak onbekend zijn met de diensten van de gemeente.

Het gaat vooral over hulpmiddelen zoals rollators, armsteunen etc. die men met toenemende ongemakken zelf koopt of geld leent. Deze ouderen hebben vaak niet eerder met de gemeente gesproken omdat men óf niet bekend is met de diensten van de gemeente of het een heel gedoe vinden om het aan te vragen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

Jacqueline Höcker



Als gemeente stimuleren we zelfredzaamheid maar heel veel ouderen weten niet anders dan zelfredzaam te zijn en daardoor vraagt men niet de hulp die men nodig heeft.

Er leeft ook het beeld dat men er geen ‘recht’ op heeft. Bescheidenheid siert de mens is een uitdrukking maar deze bescheidenheid gaat ten koste van de mobiliteit van ouderen. Lijst Höcker vindt dat gekeken moet worden hoe deze ouderen nog beter bereikt kunnen worden.

1. Is het de wethouder bekend dat een bepaalde groep oudere mensen niet op de hoogte is van de WMO diensten en de rol die de gemeente daarin kan hebben?

2. Is de wethouder bereid middels media en gemeentelijke informatie een manier te vinden om (onzichtbare) ouderen met een kleine beurs te bereiken?

3. Kan de wethouder aangeven wat ondernomen is om deze onzichtbare groep in het verleden te kunnen bereiken?

4. Kan de wethouder aangeven in welke mate huisartsen informatie geven over gemeentelijke diensten van de WMO?



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.