Bijgewerkt: 19 mei 2024

Oud-wethouders voor het goede doel

Nieuws -> Sociaal

Bron: Amstelveenweb
24-06-2010

Oud-wethouders Remco Pols (PvdA), Dolf Veenboer (PvdA), Frans Hellendall (VVD) en Joss Tabak (VVD) hebben op woensdagmiddag 23 juni 2010 in de Emergohal twee cheques aan gehandicapte sporters uitgereikt.

Vertegenwoordigers van Roda 23 G-voetbal en Kinderzwemclub 'De Dolfijn' kregen samen 2800 euro van de voormalige bestuurders, dat ze tijdens hun afscheidsfeest hadden ingezameld.

wethouders Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Dirk Landsaat, directeur van het Amstelveens Sportbedrijf aan het woord


Dirk Landsaat, directeur van de Stichting Amstelveens Sportbedrijf (SAS) verwelkomde alle aanwezigen in de kantine van de Emergohal en vertelde, dat Joss Tabak heeft de initiatief genomen, om tijdens het afscheidsfeest ingezamelde geldbedragen aan een goede doel te schenken.

wethouders Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Joss Tabak vertelt over het goede doel, wat de oud-wethouders hadden bedacht


wethouders Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Joss Tabak geeft de cheque met 1400 euro aan de vertegenwoordigers van Roda 23 G-voetbal, Gerard Wegbrands en Yvonne Schillemans


Joss Tabak: “Wij hebben leuke cadeautjes gehad, maar ook heel veel geld en wij hebben het besloten, om dit bedrag aan de gehandicapte sporters te geven. Wij vinden, dat sport voor iedereen is en voor de gehandicapte sporters is er altijd extra geld nodig voor speciale faciliteiten en moeten er altijd een of twee vrijwilligers bij. Op deze manier maken wij twee verenigingen blij met de 2800 euro en wij hopen, dat jullie hele leuke dingen gaan mee doen!”

wethouders Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

Joss Tabak overhandigt de cheque aan Jo Ruwiel van Kinderzwemclub 'De Dolfijn'


wethouders Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2010)

De oud-wethouders van Amstelveen met de jonge sporters en hun begeleiders met de gekregen cheques


1. Roda 23 G-voetbal -- merendeel volwassenen met een verstandelijke beperking -- men wil komend najaar/winter een G-voetbal toernooi organiseren.

De G –voetbal?

De G in G-voetbal betekent geen ‘gehandicapten’, maar een categorieduiding. 20 jaar geleden ontstond deze nieuwe indeling voor sporters en na categorie F voor de jongste voetballers kwam de volgende letter G.

2. Kinderzwemclub 'De Dolfijn' -- voor kinderen vanaf 6 jaar met een verstandelijke beperking (doel is om de deelnemers binnen hun mogelijkheden zwemmen te leren en plezier te beleven in het water) - zwemattributen; onder andere ballen, opduik- en drijfmateriaal, kurken en flippers. Op de maandag wordt van 18.30- 19.30 uur gezwommen in het zwembad de Meerkamp.

De begeleiding wordt gegeven door vrijwilligers. De activiteiten vinden plaats in het doelgroepenbad en het diepe bad. De eerste half uur wordt les gegeven en de tweede helft met elkaar gespeeld in het water.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.