Bijgewerkt: 25 mei 2024

Oud-wethouder Wim Cornelisse is overleden

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
06-03-2024

Oud-wethouder Willem Bastiaan Cornelisse (1953) is op 28 februari 2024 onverwacht overleden. De PvdA’er was van 1987 tot en met 1998 actief als wethouder in Amstelveen met de portefeuilles Verkeer en Vervoer, Stadshart, Ruimtelijke Ordening, Welzijn, Sociale Dienst, P&O en voorzitter Stichting Studentenhuisvesting.

Namens het gemeentebestuur van Amstelveen Tjapko Poppens, burgemeester Debby de Heus, griffier Bert Winthorst, gemeentesecretaris:

Willem heeft zich ruim 20 jaar vol passie en toewijding ingezet voor de Amstelveense samenleving. Hij deed dit als wethouder en raadslid namens de Partij van de Arbeid. Wij herinneren Willem als een innemend mens en een betrokken en bevlogen Amstelvener. Onze gevoelens van medeleven gaan uit naar zijn familie en dierbaren.

Foto Amstelveen
(Foto Anko Stoffels/Beeldbank Amstelveen - 1998)

Wethouder dhr. Willem Cornelisse (rechts) met zijn onderscheiding Orde van Oranje Nassau in de raadzaal. In het midden mevrouw Maureen van Munster en naast haar zit burgemeester dhr. Harry Kamphuis in 1998

Cornelisse was echte PvdA’er en al meer dan 50 jaar lid van de partij. Hij begeleidde onder meer de komst van de sneltram en coördineerde de verbouwing van Plein 1960 naar Stadshart Amstelveen. Na zijn wethouderschap werd hij senior beleidsadviseur Wonen, Welzijn en Zorg in de gemeente Haarlemmermeer. Ook hier hield hij zich nadrukkelijk bezig met stedelijke vernieuwing. In november 2019 ging hij met pensioen.

De afscheidsbijeenkomst zal worden gehouden op donderdag 7 maart 2024 om 14.30 uur in de aula van Zorgvlied, Amsteldijk 273, Amsterdam, waarna wordt Willem Cornelisse naar het Crematorion gebracht en wordt gecremeerd. Na afloop is er gelegenheid tot samenzijn in de ontvangkamer.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.