Bijgewerkt: 3 oktober 2023

Oud en Nieuw in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveenweb.com
01-01-2007

In Amstelveen werd, net als overal ter wereld, uitbundig het nieuwe jaar ingeluid. Op Oudjaar kon iedereen in de stad meegenieten van de grote vuurwerkknallen, maar de meeste mensen zaten toch thuis voor de buis.

De ijverige huisvrouw bezette de halve dag de keuken voor het bakken van de traditionele oliebollen en appelflappen. De gezinsleden konden daarna genieten van de lekkernijen, bestoven met gewone poedersuiker of de nog lekkerdere kaneelsuiker. Heerlijk!! Neemt niet weg dat ook menigeen het makkelijk deed en in de supermarkt of bij de oliebollenkraam de oudjaarslekkernij kocht.

En ach, in de wereld gebeurden tussendoor weer de gewone dingen (business as usual), zoals de aanslag van de ETA in Madrid, het vliegtuig dat met alle passagiers verdween in Indonesië, dat Wit-Rusland ruziede met Moskou, Bulgarije en Roemenië in de EU mochten toetreden, de vermissing van 400 mensen na schipbreuk op de Java zee, de Belgen die 46,2 miljoen sms-jes verzonden, dat Ban Ki-moon de nieuwe secretaris -generaal van de VN is geworden, de bomaanslagen in Bangkok, de gevechten in Somalië, dat een Spaanse vrouw (67) moeder werd van een tweeling, dat Nicolas Sarkozy de enige kandidaat van de UMP in Frankrijk is, de nieuwjaarswens van de paus, dat Fidel geen kanker had, dat Bush Ford respecteerde, dat er 3000 US militairen zijn gedood in Irak. Ondanks dit alles werd ook, zij het op verschillende tijdstippen, op al deze plaatsen het Nieuwe Jaar ingeluid.


Gelukkig hebben wij hier in Amstelveen rust. RUST met hoofdletters. Hoewel het Nieuwjaarsgeknal wel zorgde voor “overlast” van overvliegende verstoorde reigers en allerlei andere vogels. Moet ik als webmaster van Amstelveenweb.com blij zijn met de rust in Amstelveen, of moet ik me ernstig zorgen maken? Het loopt hier tenslotte op rolletjes???....en Amstelveen komt toch bijna nooit in het wereldnieuws, behalve als in het Wagener stadion internationale hockey wedstrijden zijn, of een crimineel op de Amstelveense stoeprand zijn laatste adem uitblaast na geraakt te zijn door een vijandelijke kogel.

Ik denk dat wij eigenlijk heel blij moeten zijn. Blij met wat we niet hebben, maar naar kunnen verlangen en blij om wat we hebben, ook al is dit soms nog zo klein of lijkt het nog zo onbeduidend. Beleef het Nieuwe Jaar in voorspoed en geniet van wat Amstelveenweb.com u het komende jaar weer aanbiedt! Amstelveenweb.com wenst u van harte een Gelukkig Nieuw Jaar toe.


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.