Bijgewerkt: 16 april 2024

Oratorium van Friedrich Händel in de Kruiskerk in Amstelveen

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
29-09-2022

Zondag 9 oktober 2022 wordt ’s middags om 16:30 uur in een muzikale vesper in de Kruiskerk een selectie uit Friedrich Händel Bijbelse oratorium Israel in Egypt uitgevoerd. Liturg is ds Niek Scholten uit Aerdenhout. De toegang is vrij, er wordt een gift gevraagd om de onkosten die gemaakt worden te bestrijden.

De uitvoering van de oratoriumdelen gebeurt door koor en orkest van het Bach Ensemble Amsterdam. Ook vocale solisten verlenen medewerking. Paulien Kostense dirigeert. Het ‘verhaal’ bestaat uit verzen uit de bijbel over de bevrijding van Israël uit de Egyptische slavernij en de daaraan voorafgaande plagen.

Foto Amstelveen
(Foto Freek de Vries - 2014)

Het Bach Ensemble Amsterdam in de Kruiskerk Amstelveen op 2 november 2014

Het Bach Ensemble Amsterdam heeft dit zelden uitgevoerde werk ter gelegenheid van hun tienjarig bestaan ingestudeerd. Het koor – soms gesplitst in een ‘dubbelkoor’ – is bij uitstek geschikt om Händels prachtige toonzetting uit te voeren van de lofzangen die over deze bevrijding worden aangeheven. In de vesper zijn gedeelten uit het oratorium te horen. Wie het hele oratorium wil horen kan een week later terecht in de Amsterdamse Duif (Prinsengracht). Adres: Kruiskerk Van der Veerelaan 30A, 1181 RB Amstelveen



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.