Bijgewerkt: 23 mei 2022

Optreden van het Robert Rook trio in wijkcentrum De Bolder

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Stichting Tpodium
01-02-2016

Dit unieke trio bestaat uit: Robert Rook op piano; Thomas Winther Andersen op contrabas en Bart Van Helsdingen op het slagwerk. Hun laatste cd “Momentum” werd in 2014 internationaal uitgebracht. De Telegraaf schreef: Verrassende perfectie….. op Momentum gebeurt erg veel, dat tot vervoering leidt. Robert Rook en Thomas Winther Andersen werken al 20 jaar samen in verschillende combinaties.

Robert Rook begon zijn muzikale jazz carrière in het kwintet van Wim Overgaauw in 1991. Hij studeerde in die tijd ook wiskunde aan de Universiteit van Utrecht. Als bandleider kwam in 1997 zijn eerste cd uit “Introducing Robert Rook“. Robert maakte verschillende TV opnamen voor o.a. Vrije geluiden en Los Angeles Jazz TV; speelde op het North Sea Jazzfestival en hij was ook gastsolist met het Jazz Orchestra of the Concertgebouw. Van zijn cd’s zijn er duizenden verkocht in Japan waar hij zéér populair is. Robert heeft als pianist een zeer eigenzinnige stijl en zijn spel bevat een soort van explosieve energie. Hij is in staat om de meest eenvoudige muzikale ideeën te ontwikkelen tot mooie en onverwachte wendingen. Een buitengewoon complete pianist die in zijn geniale pianospel ons helemaal meeneemt naar zijn wereld, waarin we onszelf even volledig plachten te vergeten. Thomas Winther Andersen is geboren in Noorwegen en woont sinds 1989 in Amsterdam. Naast bassist is hij bandleider en componist. Thomas toerde door Europa en de VS met verschillende groepen en musici.

Een selectie van musici, waarmee hij werkte zijn: Jimmy Halperin, Håkon Storm (Line Up en Winther-Storm) Lee Konitz, Sheila Jordan, Michiel Borstlap, Jasper Blom, John Engels, Chander Sardjoe. Zijn laatste cd ‘SPINNAKER’ won The Independent Music Award, category Jazz albums, in juni 2013. Het spel van drummer Bart van Helsdingen is meermaals bekroond: Nominatie Beste Jazzdrummer van Nederland 1988, 1994, 1996 en 2002 - Grote Prijs van Nederland - Solistenprijs Jazzfestival Au bout du Monde te Reinier (Frankrijk 2005). Hij speelt al jaren met tal van vooraanstaande jazz- en rock ensembles in Nederland en geeft ook soloslagwerk voorstellingen.) Met pakkende swing en sfeervolle ballades vertolkt de groep muziek in improvisatorische golven. Dit trio heeft een muziekstijl vol interacties ontwikkeld die u op het puntje van uw stoel laten zitten!

Locatie: wijkcentrum De Bolder  op vrijdagavond 5 februari 2016 - 20.00 tot 23.00 uur Groenhof 140, 1186 EX Amstelveen. Bereikbaarheid: tel. 020 6471509. Wijkcentrum De Bolder is te bereiken met Metro 51 – halte Sportlaan. En met buslijnen 199 en 66 – halte Winkelcentrum Groenhof.  Er is voldoende gelegenheid tot vrij parkeren. 4PLACES2B - JA.ZZ IN DE BUURT & BLUES IN DE WIJK wordt geprogrammeerd door de Stichting Tpodium: www.tpodium.netAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.