Bijgewerkt: 8 december 2023

Optreden van het Anton Drukker Kwartet in Villa Randwijck

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Stichting Tpodium
07-05-2019

In het kader van de serie JAZZ IN DE BUURT - AMSTELVEEN zal op vrijdag 10 mei 2019 in Villa Randwijck van 20.00 tot 23.00 uur het optreden plaatshebben van het Anton Drukker Kwartet. Dit kwartet bestaat uit een aantal renommee uit de NL jazz scene.

Anton Drukker heb ik vele jaren meegemaakt als bassist en rots in branding van het vaak turbulente optreden in de Cotton Club te Amsterdam. Naar mate de tijd vordert vind ik hem steeds virtuozer spelen; een beduidend goede bassist die het spel van zijn mede kompanen feilloos weet in te schatten en aan te sturen. Deze mooie jazzformatie staat hier dan ook onder zijn leiding. Timothy Banchet toucheert de piano al vanaf zijn 4de jaar; hij is een pianist, uit het goede muzikale hout gesneden en doet met zijn originele spel de luisteraar telkens weer verbazen. De verrassingen zitten verborgen onder zijn toetsen die hij toucheert als een magisch kunstenaar.

Marco Kegel is een begenadigd saxofonist, fluitist en klarinettist uit de Haagse school van Frans Elsen. Hij maakt ook onderdeel uit van het moderne ‘Rotterdam Jazz Orchestra’. David Puime uit Spanje,  is de drummer van dit viertal, die dit keer Sander Smeets vervangt. Een jonge Spaanse top-drummer die studeerde aan Seminario Permanente de Jazz de Pontevedra in de regio Galicië. Recent is hij woonachtig in Nederland.

Nu opgenomen in de selectie van het kwartet zou dat wel eens kunnen betekenen dat hun repertoire  vrij breed zal zijn; en zich van de ‘Bebop tot aan het Latijnse jazz-genre zou kunnen manifesteren. Kortom, het wordt zeker weer een avond vol verrassingen met alom herkenbare jazz-structuren. https://www.youtube.com/watch?v=DLdYXabW4-w

Locatie VILLA RANDWIJCK: (optreden vrijdag 10 mei van 20.00 tot 23.00 uur). Catharina van Clevepark 10 te Amstelveen tel. 0620420989 Bereikbaar met bus 347 (halte 1890); tram 5 & bus 55 (vanaf station Zuid tot halte Uilenstede). U vindt er voldoende VRIJE PARKEERGELEGENHEID! Entree zaal:  € 10; Clubleden/Studenten € 7.00; CJP & Stadspashouders € 5.00 (incl. gratis drankje). ‘JAZZ IN DE BUURT’ wordt geprogrammeerd door de ‘Stichting Tpodium.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.