Bijgewerkt: 20 maart 2023

Optreden van The Damned and Dirty in wijkcentrum Alleman

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Stichting Tpodium
19-01-2015

Blues in de wijk Amstelveen – zaterdag 24 januari 2015 – wijkcentrum Alleman. Dit wordt een optreden van twee blues vertolkers Micha Sprenger en Kevin de Harde. De twee schrijven hun nummers zelf; daarvoor zijn ze gemotiveerd en vol van inspiratie. ‘The Damned and Dirty’ is een van de meest spannende en innovatieve duo's in de blues traditie. Gritty delta blues met een schreeuwende slidegitaar, rauwe vocalen en een jammerende bluesharp. Zo vertellen zij hun verhaal over The Good Old South.Wat begon als een side-project van Kevin de Harde en Micha Sprenger werd al snel groter na hun eerste release getiteld ‘The Damned and Dirty’ in 2012. De recensies waren lovend. Ondanks de lovende kritieken uit het buitenland zijn beide heren nog niet echt over de grens gegaan met hun muziek. Vele optredens volgden elkaar op, op Nederlandse bodem; lekker je eigen ding doen is het motto. En dat werkt want in 2013 brachten ze hun tweede album uit ‘Sell Your Soul’. Het grootste compliment kwam toen ze de Nederlandse Blues Award wonnen voor Beste Album van 2012. Hun tweede album kreeg dezelfde award voor 2013!

Nationale en internationale waardering voor wat men noemde ‘on-Nederlandse blues’. Er is alweer een nieuwe CD uit ‘Rolling into Town’ die hoge ogen gooide bij de release in Paradiso in november 2014. Hoe blijf je het publiek steeds boeien in toch wat je zou kunnen noemen een magere bezetting?  De meerwaarde voor ons is echt jezelf te zijn, daar ontlenen we onze authenticiteit aan. Daar komt ons publiek op af." Bij dit optreden hebben we het publiek graag om ons heen, het wordt een intieme sfeer zonder de noodzakelijke afstand tot de geluidsbox. Ach, beste Bluesliefhebbers, u heeft die avond echt niets te vrezen; integendeel , het kan nog best heel spannend worden!

Tijd en locatie optreden: 24 januari 2015 - zaterdagavond 20.00 tot 23.00 uur Wijkcentrum Alleman Den Bloeyenden Wijngaerdt 1, 1183 JM Amstelveen. Bereikbaarheid: tel. 020 6453945 Wijkcentrum Alleman is te bereiken met tram 5 en metro 51 – halte Onderuit. Op de Oranjebaan stopt buslijn 356 & 175 en buslijn 487 stopt Olympialaan - Halte Lien Gisolf. Naast het wijkcentrum is er ruime parkeergelegenheid. BLUES IN DE WIJK wordt geprogrammeerd door de Stichting Tpodium: www.tpodium.netAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.