Bijgewerkt: 5 december 2022

Optreden van Hi5 - Latin Drive in het Noorddamcentrum

Nieuws -> Ontspanning

Bron: Stichting Tpodium
26-04-2015

JA.ZZ IN DE BUURT Amstelveen op vrijdag 1 mei 2015 in het Noorddamcentrum met optreden van Hi5 - Latin Drive. Deze formatie is het nieuwe Latin-Jazz initiatief van pianist, componist Marc Bischoff bestaande uit de meest toonaangevende en virtuoze Latin-musici van dit moment. ‘Hi5 - Latin Drive’ speelt de eigen composities van bandleider Marc Bischoff en trompettist Oscar Cordero afgewisseld met verschillende klassiekers uit de geschiedenis van de Latin-Jazz.

Foto Amstelveen
(Bron Stichting Tpodium - 2015)

Marc Bischoff, geboren in 1973 in Hannover, Duitsland, begon klassieke pianolessen op de leeftijd van 6. Toen hij was 11, hij werd begeleid door Kurt Klose die had opgebouwd een indrukwekkende reputatie als een van Duitslands mooiste Latijns-pianisten en muziekdocenten . Het was in deze tijd, dat Marc in contact komen met de enorm inspirerende wereld van Latin Jazz en Afro Cubaanse muziek kwam. Kurt Klose stelde hem voor aan de muziek van salsa-piano legende Eddie Palmieri, de virtuositeit van Michel Camilo en Gonzalo Rubalcaba, alsook om dergelijke jazz giganten als Chick Corea, Herbie Hancock, Bill Evans en Keith Jarrett


Marc groeide op in Hannover DSL en begon al jong met pianospelen. Zijn eerste leermeester Kurt Klose was een van de beste Latin-pianisten van Duitsland. Met dat specifieke virus werd de kleine Marc dan ook endemisch besmet en hij ontdekte de virtuositeit van pianisten als Eddie Palmieri, Michel Camilo, Gonzalo Rubalcaba, Chick Corea, Keith Jarrett, Herbie Hancock en Bill Evans.

Zijn conservatorium opleiding begon bij Codarts in Rotterdam in 1995 en studeerde in 2001 cum laude af. Nog tijdens zijn studie werd hij als docent voor ‘Afro-Cuban Ensembles’, hoofdvak piano gevraagd. Ook in zijn studietijd werd hij gevraagd voor de band Nueva Manteca en later Rumbatata welke beschouwd mogen worden als de beste latin-salsa bands van NL, zo niet van de wereld. Met deze formaties bezocht hij vele landen in Europa, het Verre Oosten alsook Latijns Amerika. Zijn eigen CD “Later is too late” luidt voor hem een nieuw tijdperk en sound van het jazz trio in.De gastspelers Nils Fisher en Oscar Cordero zijn de renommee die het feest compleet maken. Deze high-energy band aldus versterkt met congas en trompet, weet zijn publiek steeds weer te verrassen met strakke, meeslepende latin-grooves en prachtige, melodieuze thema’s doorspekt van spannende, wervelende improvisaties.

De line up van de band: Marc Bischoff (Duitsland/NL) – piano, Samuel Ruiz (Venezuela) -  bas, Enrique Firpi (Uruguay)  drums, Nils Fischer (Duitsland/NL)- congas, Oscar Cordero “Chucky” (Venezuela) - trompet

JA.ZZ IN DE BUURT wordt geprogrammeerd door de Stichting Tpodium: www.tpodium.net OPTREDEN VRIJDAGAVOND  1 MEI 2015 – VAN 20.00 TOT 23.00 UUR. Locatie: NOORDDAMCENTRUM Noorddammerweg 1 1187 CM Amstelveen – Bovenkerk. Bereikbaarheid:  T. (020) 641 6744 Met buslijn 171 – halte Brouwerslaan; Er is ruime vrije parkeergelegenheid. Info: www.tpodium.net en  www.noorddamcentrum.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.