Bijgewerkt: 23 juli 2024

Optreden pianist Frederic Voorn in buitenplaats Wester-Amstel

Nieuws -> Wester-Amstel

Bron: Vrienden van Wester-Amstel
17-02-2014

Frederic Voorn is pianist, componist en maakt iedere zaterdag op Radio 4 het programma Pianistenuur. Hij dirigeert drie koren, schrijft artikelen en is bezig met een boek over de geschiedenis van piano’s en pianisten. Hij speelt zijn composities op zondag 23 februari 2014 om 15.00 uur plaatsvindt in buitenplaats Wester-Amstel

voorn Amstelveen
(Bron F. voorn - 2014)

Frederic Voorn, pianist en componist


Frederic heeft de Frank Martin Concours-prijs gewonnen en werd op diverse internationale festivals uitgenodigd om muzikale optredens te verzorgen. Zo speelde hij tijdens het Tibor Varga festival in Sion, het Antverpiano in Antwerpen, het Grand Piano Festival, het Scarlatti Festival, het Geelvinck Pianoforte Festival in Amsterdam, het Spring Festival in Praag, het International Chamber Music Festival in Kazan en het Nordic Historical Keyboard Festival in Kuopio.

Hij trad op in verschillende landen, waaronder Zwitserland, Amerika, België, Rusland, Spanje, Engeland, Liberia, Thailand en Azerbeidzjan en gaf concerten in belangrijke zalen zoals het Concertgebouw in Amsterdam. Van hem zijn verschillende cd’s verschenen: in 1996 een cd met sonates van Domenico Scarlatti, in 2012 een cd getiteld: Music Box en in 2013 een cd met sonates van Joseph Haydn. Adres: Wester-Amstel Amsteldijk-Noord 55 te Amstelveen. Entree € 11, donateurs € 8 en kinderen t/m 12 jaar gratis. Koffie en thee gratisAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.