Bijgewerkt: 21 juli 2024

Opnieuw uitstel sloop met explosie

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Weekblad
06-12-2006

Er is opnieuw geen besluit genomen over de sloop van de GAK-torens met explosieven. Het college heeft gisteren besloten de kwestie opnieuw aan te houden.

Eigenaar Maarsen Groep wil de twee torens op bedrijventerrein Kronenburg met de grond gelijk maken om plaats te maken voor nieuwbouw. Die sloop moet met behulp van springstoffen gebeuren. Daarvoor zijn al medio dit jaar vergunningen aangevraagd, maar een definitief besluit is nog steeds niet genomen. Het zou voor het eerst zijn dat gebouwen in Amstelveen met explosieven worden gesloopt.

Volgens een woordvoerder van de gemeente heeft het college gisteren besloten de zaak aan te houden en wordt pas op zijn vroegst volgende week een besluit verwacht. Het gaat volgens de woordvoerder om een ingewikkelde kwestie waarbij tal van vragen en verantwoordelijkheden spelen. ,,Welk deel van de buurt moet je bijvoorbeeld afsluiten, moeten woningen ontruimd worden en in welke straal, wie is verantwoordelijk voor het bewaken van de springstof voorafgaande aan de ontploffing, hoe groot is de te verwachten stofwolk, is die letterlijk af te dekken.”

Maarsen Groep heeft eerder aangegeven dat als sloop met explosieven niet mogelijk blijkt de gebouwen op de traditionele wijze tegen de vlakte gaan.

Externe link: Het Kronenburg project


 
Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.