Bijgewerkt: 4 juni 2023

Opnieuw plofkraak in Uithoorn met veel schade

Nieuws -> Politie

Bron: Politie NL/NVB
09-03-2017

In de nacht van woensdag op donderdag 9 maart 2017 vond een plofkraak op een geldautomaat plaats op het Zijdelwaardplein in Uithoorn. Meerdere panden raakten zwaar beschadigd. In Uithoorn waren de buurtbewoners om 3 uur 27 opgeschrikt door een enorme explosie. Dit kwam door een enorme ontploffing. Op precies dezelfde locatie, waar in 2016 ook gebeurde, bliezen criminelen een pinautomaat op bij winkelcentrum Zijdewaard. Het resultaat van de ontploffing is een enorme ravage, want de voorgevel is opgeblazen en vernield en het halve pand is ingestort.Getuigen zagen, hoe twee mannen op een scooter wegreden. De schade aan het pand en ook de naast gelegen panden is enorm. Door de recherche is een onderzoek ingesteld. Specialisten van Forensische Opsporing hebben sporen veiliggesteld. Vanwege instortinggevaar zijn nog niet alle onderzoeks handelingen afgesloten.

Getuigenoproep. De politie vraagt getuigen die informatie hebben zich te melden bij de recherche van district Zuid via 0900-8844. Weet jij wie de dader is, maar kent de dader jou ook? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Op 21 mei 2016 in het winkelcentrum Zijdelwaard was er ook een plofkraak, toen werd een geldautomaat opgeblazen van de Rabobank. Op 18 januari 2017 was in Amstelveen ook een plofkraak in Westwijk, waar ook een geldautomaat van de Rabobank door criminelen werd opgeblazen.

Op geen enkele locaties staan er beveiligingscamera’s. NVB, de Nederlandse Vereniging van Banken meldt, dat in 8 op de 10 plofkraken wordt geen buit gemaakt. Daarentegen is sprake van heftige explosies die leiden tot veel schade aan gebouwen en geldautomaten. Soms moeten panden vanwege instortingsgevaar, of brand worden ontruimd. Banken maken zich zorgen over de risico’s en overlast voor omwonenden. Lees ook het artikel van NVB: Plofkraken en fysieke incidentenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.