Bijgewerkt: 4 juni 2023

Oplichtings e-mail 'namens de politie'

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Nederland
18-02-2013

De politie ontving maandag 18 februari 2013 diverse meldingen van mensen die een e-mail ontvingen met daarin het dwingende advies om geld van hun eigen rekening over te schrijven naar een speciale 'derden'rekening. De politie heeft geen enkele betrokkenheid bij deze e-mail en waarschuwt iedereen die deze e-mail ontvangt niet in te gaan op de gevraagde acties.

In deze e-mail (pdf) worden geadresseerden gewaarschuwd, dat hun pinpas mogelijk is gebruikt bij een pinautomaat, waar skimmingapparatuur is geplaatst. Vervolgens wordt hen verzocht de politie te helpen bij het onderzoek. Hiervoor moet het gehele saldo van de rekening, op één euro na, overgemaakt worden op een speciaal hiervoor beschikbaar gesteld nummer (430519036).

e-mail Amstelveen
(Bron Politie NL - 2013)

Een stukje van de oplichtings e-mail 'namens de politie'


De ontvangers van de e-mail mogen volgens het bericht daarna 48 uur lang geen gebruik maken van hun bankrekening. Tot slot vermeldt de afzender, dat er geen pincode of bankgegevens wordt gevraagd en dat als men niet meewerkt, de rekening kan worden geblokkeerd en men tevens kan worden gezien als verdachte.

U wordt verzocht om bij de politie aangifte te doen als u slachtoffer bent geworden van deze oplichting. De politie onderzoekt wie er achter zit.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.