Bijgewerkt: 23 mei 2024

Oplichters zijn steeds brutaler

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Amsterdam-Amstelland
21-03-2011

Oplichters worden steeds brutaler. Vrijdagmiddag op 18 maart 2011 werd zelfs een deurspionnetje geplaatst uit naam van een woningbouwvereniging in Amsterdam. De bewoonster waarschuwde tijdig de politie.

Twee mannen meldden zich vrijdagmiddag bij een bewoonster van een woning aan de Jan Vethstraat. Namens de woningcorporatie kwamen zij een deurspionnetje plaatsen en lieten de meldster daarvoor 25 euro afrekenen.

De mannen zouden later terugkomen om het karwei af te maken. De dochter van de vrouw vertrouwde de zaak niet en belde met de woningverhuurder. Die liet weten, dat zij geen opdracht had verstrekt. Beide mannen waren toen al vertrokken. Zij hadden waarschijnlijk plannen de bewoonster te bestelen.

Tips

De politie ziet met regelmaat, dat mensen het slachtoffer worden van sluwe praatjes en smoesjes aan de deur. Doe daarom nooit zomaar open. Geef ook geen pinpas of pincode af. In het geval iemand namens een bedrijf werkzaamheden komt verrichten, zal dit bedrijf dit vaak vooraf aankondigen met een brief. Bel desnoods het bedrijf om dit te controleren.

De politie geeft ook deze maand weer voorlichting op bijeenkomsten. De plaatsen en data zijn te vinden op de website www.politie-amsterdam-amstelland.nl. Daar is ook de tipkaart te downloaden. Tipkaart 'Iemand aan de deur?' (pdf)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.