Bijgewerkt: 25 september 2023

Opfriscursus rijvaardigheid voor ouderen in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
11-04-2023

Na enkele jaren afwezigheid vanwege de coronapandemie is de populaire Opfriscursus rijvaardigheid voor ouderen weer terug in het raadhuis. Ouderen (65+) uit Amstelveen kunnen gratis meedoen aan de tweedaagse cursus die de gemeente in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland (VVN), afdeling Amstelveen-Amstelland, aanbiedt.

De tweedaagse Opfriscursus rijvaardigheid waarbij deelnemers zich laten bijspijkeren over de nieuwste verkeersregels werd altijd drukbezocht. 'Dus toen Joss Tabak, oud-wethouder in Amstelveen, vroeg of ze dit samen met VVN weer zou kunnen organiseren in het raadhuis, zeiden we natuurlijk meteen ja. Het is al snel 30, 40 of 50 jaar geleden dat iemand zijn rijbewijs heeft gehaald en in die jaren kan er veel veranderd zijn. Denk aan rotondes met tweerichtingsverkeer voor fietsers of nieuwe belijning. De cursus draagt bij aan de verkeersveiligheid in de gemeente en van ouderen in het bijzonder en dat ondersteunen wij van harte. We zijn trots op Joss dat zij al jaren de drijvende kracht is achter de organisatie van de Opfriscursus samen met VVN en dat ze zich ook na haar wethouderschap nog steeds inzet voor de ouderen van Amstelveen. Ik hoop dat we ons samen nog lang zullen inzetten voor de verkeersveiligheid' - zegt Herbert Raat (VVD) wethouder Verkeer.

Foto Amstelveen
(Bron Herbert Raat - 2022)

Herbert Raat (VVD) wethouder Verkeer

Over de cursus. Een deskundige verkeersinstructeur praat de deelnemers bij over alle verkeersregels die in de loop der jaren veranderd zijn. Ook krijgen zij tips voor zuiniger en milieuvriendelijker rijden. De theoriecursus is bedoeld voor ouderen (65+) uit Amstelveen en bestaat uit twee bijeenkomsten van twee uur. Deelnemers ontvangen een theorieboek. Tijdens de eerste cursusdag kan men zich aanmelden voor een rijvaardigheidsrit met een erkende rijinstructeur in de eigen auto en omgeving. De theoriebijeenkomsten en praktijkrit hebben een informatief karakter. Er is geen examen.

Wanneer en waar? De tweedaagse cursus vindt plaats in de raadzaal van het raadhuis aan Laan Nieuwer-Amstel 1 in Amstelveen. De eerste cursusdag is aanstaande dinsdag 9 mei 2023, de tweede cursusdag dinsdag 6 juni 2023. Beide bijeenkomsten duren van 10.00 – 12.00 uur. Deelnemers worden verwacht op beide bijeenkomsten.

Aanmelden. Graag vooraf aanmelden bij VVN afdeling Amstelveen-Amstelland onder vermelding van volledige naam en adres, telefoonnummer, geboortedatum en e-mailadres. Bij voorkeur aanleveren via e-mail: vvn.amstelland@gmail.com (of per post p/a J. de Graeflaan 123 1181DM Amstelveen). Het maximale aantal cursisten per cursus is 35. Schrijf u op tijd in!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.