Bijgewerkt: 18 juni 2024

Openingsconcert van Ensemble Lumaka in Wester-Amstel

Nieuws -> Wester-Amstel

Bron: Stichting Vrienden Wester-Amstel
11-10-2018

Op zondag 28 oktober 2018 aanvang 15.00 uur, wordt het concertseizoen in Huize Wester-Amstel geopend door het befaamde Ensemble Lumaka, met een lichtvoetig programma voor fluit, cello en harp. Op het programma staat muziek uit de barok t/m het impressionisme, van onder andere Johann Christian Bach, Henriëtte Bosmans, Mikhail Glinka en Maurice Ravel.

Ensemble Lumaka bestaat uit musici van verschillende Nederlandse toporkesten en ensembles en is al vele jaren actief onder artistieke leiding van de veelzijdige harpiste Miriam Overlach. Het ensemble treedt op in wisselende samenstelling van fluit, harp en strijkers en onderscheidt zich door zijn avontuurlijke programmering, vaak op bijzondere locaties waarbij een relatie wordt gelegd tussen muziek en architectuur. Artistiek leider en drijvende kracht van het ensemble is Miriam Overlach die grote belangstelling heeft voor de hedendaagse ontwikkelingen in de klassieke muziek en vele componisten in binnen- en buitenland heeft geïnspireerd om werken voor haar te schrijvenHet programma in Wester-Amstel brengt het publiek naar Rusland, Duitsland, Frankrijk en Nederland: de Nederlandse componiste Henriëtte Bosmans schreef de Nocturne voor cello en harp voor de celliste Frieda Belinfante. Met Belinfante, die later de eerste vrouwelijke dirigent werd en bovendien verzetsstrijder in de Tweede Wereldoorlog was, woonde Bosmans in de jaren 1920 samen in Amsterdam. Glinka werd voor zijn Variaties voor harp solo geïnspireerd door een thema uit Mozart’s Zauberflöte en van Ravel wordt uitgevoerd zijn bekende Sonatine voor piano maar dan in een bewerking van Carlos Salzedo voor fluit, cello en harp. Een programma dat van de nacht naar de dag gaat, vol muzikale pareltjes, van lichtvoetige eenvoud tot sprankelende virtuositeit.

Adres: buitenplaats Wester-Amstel Amsteldijk Noord 55 1183 TE Amstelveen. Zondag 28 oktober 2018, 15.00 uur Entree: € 12 donateurs € 9 kinderen t/m 12 jaar gratis. Koffie en thee gratis voor aanvang. Voor informatie en reserveren: muziek@wester-amstel.nl  telefonisch 020-496 4938.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.