Bijgewerkt: 18 mei 2024

Opening nieuwe kunstgrasvelden voor Sporting MartinuS

Nieuws -> Sport

Bron: Sporting MartinuS
19-10-2010

Op zaterdag 13 november 2010 om 13 uur worden de twee gloednieuwe kunstgrasvelden van Sporting MartinuS op Sportpark Overburg officieel geopend door de wethouder sport, cultuur en ruimtelijke ordening, de heer John Levie.

Het oude hoofdveld (natuurgras) van voetbalvereniging Sporting Martinus werd met grote regelmaat afgekeurd tijdens of na natte weersomstandigheden. Op verzoek van de vereniging en het Amstelveens Sportbedrijf, beheerder van het complex, werd besloten niet meer te investeren in het bestaande grasveld maar te kiezen voor de aanleg van een extra kunstgrasveld op deze locatie. 

Begin juni startte de gemeente Amstelveen met de aanleg van het nieuw kunstgrasveld op het hoofdveld en de gelijktijdige vernieuwing van de toplaag op het reeds aanwezige tweede kunstgrasveld op Sportpark Overburg. Begin september waren de velden speelklaar.

Vooral door de geweldige inzet van het toenmalige gemeenteraadslid, en thans wethouder, John Levie, alsmede de inzet van de oud-wethouder mevrouw Joss Tabak, kon de aanleg en financiering van beide velden tegelijkertijd, nog in dit jaar gerealiseerd worden.

Door deze gezamenlijke aanleg van beide FIFA ** gecertificeerde topvelden kon de gemeente kosten besparen en was de overlast voor de vereniging en de buurt eenmalig. Het Bestuur van Sporting MartinuS is uitermate verheugd met de aanleg van beide terreinen. De velden zien er prachtig uit, zijn van topkwaliteit en bijzonder geschikt voor veelvuldig gebruik door breedte- en topsport.

Geweldig, dat de gemeente Amstelveen dit in stand wil houden en nu ook het onderhoud en de vervanging van de velden structureel wil gaan regelen. Al met al een enorme impuls voor de sportbeoefening in Amstelveen Noord en de toekomst van de vereniging.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.