Bijgewerkt: 1 april 2023

Open dag brandweer Uithoorn 2009

Nieuws -> Brandweer

Bron: Brandweer Amsterdam-Amstelland
13-10-2009

De brandweer van Uithoorn haalt weer alles uit de kast op zaterdag 17 oktober 2009, om er een leuke en geslaagde open dag van te maken. Er worden diverse demonstraties gegeven, waarin de bezoekers te zien krijgen welke taken de brandweer allemaal heeft.

Autosloop  Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Demonstratie redding beknelde slachtoffers tijdens de open dag van de brandweer in oktober 2008 in Uithoorn. De 'verkeersslachtoffers' worden uit hun auto geknipt.


Zelf deze taken proberen uit te voeren behoort ook tot de mogelijkheden.  Hiervoor zijn onder andere de ‘Coolbox’ en een BHV-container aanwezig (Bedrijfs Hulpverleners container, waar de mensen zelf brand kunnen blussen) op de open dag. Ook wordt gedemonstreerd, hoe de brandweer een verkeersongeval te lijf gaat om slachtoffers, die vaak in een ernstige situatie verkeren, uit hun benarde positie te bevrijden. De collega’s van Uithoorn laten ook zien, hoeveel kracht er achter een gasbusje zit wanneer deze tot ontploffing komt.

Een open dag van de brandweer spreekt kinderen altijd aan. Daarom is er voor hen genoeg te doen. Er is bijvoorbeeld de mogelijkheid een grote wens waar maken door een rondje mee te rijden in een echte brandweerauto. De open dag duurt tot ongeveer vanaf 11.00- 16.00 uur.

De brandweer in Aalsmeer en Uithoorn maken deel uit van het korps Brandweer Amsterdam-Amstelland, waar dag en nacht verschillende teams staan klaar om professionele hulpverlening te bieden aan de bewoners van de regio. Locatie: Kazerne Uithoorn Zijdelweg 1 1421 TB UithoornAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.