Bijgewerkt: 19 mei 2024

Open dag bij Duikteam Nemo in zwembad De Meerkamp

Nieuws -> Sport

Bron: Duikteam Nemo
20-09-2012

Zondag 30 september 2012 in zwembad de Meerkamp in Amstelveen organiseert Duikteam Nemo een open dag om 08:15 uur. Voor geïnteresseerden bestaat de mogelijkheid om zelf ook eens onder water te kijken (onder begeleiding). Geen kosten.

Duikteam Nemo opent zijn deuren voor belangstellenden die eens willen horen en ervaren hoe het is om met perslucht onder water te vertoeven. Nu is de eerste reactie vaak: er is hier in Nederland toch niets te zien onder water? Nou dat valt dus reuze mee. Behalve het dichtbijgelegen onderwaterpark in Vinkeveen wordt er ook heel veel in Zeeland gedoken. Het water is daar behoorlijk helder en er is een grote variatie te bewonderen aan vissen, kreeften en beplanting.

Nemo Amstelveen
(Foto Duikteam Nemo - 2012)

Duikers van Duikteam Nemo in het zwembad De Meerkamp in Amstelveen tijdens een oefening


Duikteam Nemo is een duikvereniging die is aangesloten bij de NOB(Nederlandse Onderwater Bond) en bestaat dit jaar al 35 jaar. De lessen en brevetten worden volgens normen van de NOB afgegeven en worden internationaal erkend. Dit is een gedegen opleiding waarbij je een uitgebreide theorie en zwembad training krijgt.

Na de winter komen het buitenduiken duiken aan bod en kunnen de cursisten onder zeer bekwame begeleiding al het geleerde in de praktijk gaan brengen en de onderwater schoonheid bewonderen. Een stevige basis om ook in het buitenland veilig en vertrouwd te kunnen duiken.

Duikteam Nemo is een actieve vereniging met ongeveer 150 leden. Op vrijdagavond is het clubhuis aan de Ouderkerkerlaan 15 geopend vanaf 20 uur. Er kunnen dan persluchtflessen gevuld worden en duikafspraken gemaakt worden. Natuurlijk ook vooral gezellig samen komen en waar je kunt horen en vertellen wat voor geweldige duiken er weer gemaakt zijn.

Op zondagmorgen wordt er gezwommen en getraind. De trainingen beginnen om 8.00 uur en duren tot 10 uur. Voor de jeugd zijn er snorkeltrainingen en er is ook een kinder speelbad open. Daarna kan in het clubhuis tosti’s e.d. gegeten worden en staat de koffie klaar. Ook ’s morgens kunnen er weer flessen gevuld worden.

Ben je nieuwsgierig geworden, kom dan gerust langs voor meer informatie. We zijn elke vrijdagavond aanwezig in ons clubhuis aan de Ouderkerkerlaan 15 vanaf 20 uur, rechts achterom van het SABK atelier. Voor telefonische informatie: 06-53848960

Doel: Ledenwerving en duikintroductie. Adres: Clubhuis Duikteam Nemo Ouderkerkerlaan15. 1185 AB Amstelveen. Telefoon: 06-53848960.

Adres zwembad: 'De Meerkamp' Van der Hooplaan 239 1185 LN Amstelveen. Telefoon: 020-5475859Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.