Bijgewerkt: 27 september 2022

Open brief aan alle regiotaxi gebruikers

Nieuws -> Gemeente

Bron: GroenLinks
08-02-2008

Na het debat op dinsdag 29 januari 2008 in de commissie Burger en Samenleving over het regiovervoer, blijven veel raadsleden zitten met een machteloos gevoel.

Hoewel de overschrijdingen van de afgesproken tijd afnemen, bereiken ons berichten over het niet op tijd komen of in het geheel niet verschijnen. Er zijn nog steeds schrijnende incidenten die blijven schuren in ons geheugen.

De gemeente heeft indertijd verzuimd sancties vast te leggen in het contract met de vervoerder. Daardoor heeft de huidige wethouder Groot juridisch weinig te vertellen.

Mijksenaar Amstelveenweb
(Amstelveenweb.com collectie - 2008)

Raadslid Dorien Mijksenaar (GL) woordvoerder voor Wmo zaken


GroenLinks wil de gebruikers van het regiovervoer wijzen op de volgende mogelijkheden:

Bij overschrijding van 50 minuten van de afgesproken tijd, kan de cliënt, na telefonisch contact met de vervoerder (020-6472631) te hebben opgenomen, zelf een taxi bestellen. Daarna opnieuw contact met de klachtenlijn opnemen, u ontvangt een alternatief vervoer formulier. Dit stuurt u in met de bon van de taxi, vermeldt uw gironummer, vul de datum van inzending in en maak een kopie voor uzelf.

Klachten bij de vervoerder leveren zelden iets op, maar het kan wel: 020-647 16 31. Vermeldt ook hoe lang u heeft moeten wachten voor u telefonisch contact kreeg.

Via de website van de Gemeente Amstelveen klikt u onderaan op WMO, daarna regiovervoer, daarna op klachtenformulier Regiovervoer. Het formulier invullen en terugzenden naar de gemeente. De klachtenformulieren zijn ook verkrijgbaar aan het Loket Maatschappelijke Ondersteuning. Deze klachten kunnen de basis vormen van nieuwe onderhandelingen over de te bieden service bij de nieuwe aanbesteding van het regiovervoer eind van dit jaar.

Klagen helpt, al levert het voor dit jaar weinig op.

GroenLinks roept op nu een bijdrage te leveren aan beter vervoer in de komende jaren. Dus invullen dat klachtenformulier!

Dorien Mijksenaar

Raadslid GroenLinksAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.