Bijgewerkt: 18 mei 2024

Open Startbaan Toernooi 2015 met gelijk prijzengeld voor mannen en vrouwen

Nieuws -> Sport

Bron: Freya de Klerk
26-05-2015

Op maandag 15 juni 2015 begint de 34e editie van het Stadshart Amstelveen Open Startbaan Toernooi. Dit jaar een bijzonder eerlijke editie. De vrouwen kunnen in dit Nationale viersterren toernooi namelijk evenveel prijzengeld verdienen als de mannen. Uniek in Nederland.

Daarmee neemt het Open Startbaan Toernooi een voorbeeld aan de grote grandslams, die sinds 2007 allemaal geen onderscheid maken in de beloning tussen mannen en vrouwen. Het prijzengeld wordt bepaald door het aantal deelnemers en de sterkte van de categorie; bij gelijke schema’s verdienen mannen en vrouwen hetzelfde bedrag. Deze gelijkschakeling beperkt zich niet tot de viersterren-top, maar wordt als principe doorgetrokken naar alle sterkte-categorieën van het breedte-toernooi.

Foto Amstelveen
(Foto Paul Gabel - 2014)

Tennisspeler Olga Kalyuzhnaya, winnares van het Open Startbaan Toernooi 2014, momenteel de nummer 4 van Nederland. Zij begeleidt daarnaast aanstormend toptalent, meer informatie op www.oktennis.nl


Olga Kalyuzhnaya (1982), winnares van het toernooi in 2014, vindt dit een heel goede ontwikkeling: "Wij vrouwen werken net zo hard als mannen om bepaalde resultaten te behalen. Mannen en vrouwen zijn gelijk, dus hoort er een gelijke beloning bij. Bovendien zie je dat mannen, doordat zij beter betaald krijgen, makkelijker kunnen leven van competitievergoedingen en prijzengeld. Speelsters kunnen met de lagere inkomsten niet rondkomen. Een baan ernaast die ook nog eens matcht met het toernooischema is vaak onmogelijk, waardoor vrouwen eerder stoppen." Het toernooi vindt plaats in week 25 op 15 tot en met 21 juni, met een voorweekend op 13 en 14 juni 2015. De speeltijden en uitslagen zijn te volgen op de website, of via Facebook. www.openstartbaantoernooi.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.