Bijgewerkt: 6 december 2021

Open Dag van de Zorg 2017 in Ziekenhuis Amstelland

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Ziekenhuis Amstelland
09-03-2017

Een informatief, leuk en interactief programma met het thema 'Maak kennis met kunde'. Dat is wat Ziekenhuis Amstelland biedt tijdens de landelijke open dag van zorg en welzijn. Op zaterdag 18 maart 2017 opent het ziekenhuis in Amstelveen van 10.00 tot 16.00 uur zijn deuren voor een breed publiek.

Oriënteer je op een opleiding, of een baan in het ziekenhuis, loop vooral langs bij het Arbeidsmarktcafé. Laat je rondleiden in de technische ruimtes van het ziekenhuis, oefen medische- en verpleegkundige handelingen en laat je op de verpleegafdeling informeren over wat er komt kijken bij een opname, of informeer naar opleidingen. Ga naar het laboratorium om te leren bloedprikken, een longfunctietest, of meting van je bloedsuiker. Je kunt ook een kijkje nemen in een ambulance, of zelf proberen te opereren met een scope?

Er is een grote informatiemarkt, waar o.a. specialisten van het ziekenhuis vertegenwoordigd zullen zijn, zoals de gynaecologen, kinderartsen, cardiologen, neurologen, de longartsen en de vaatchirurgen. Het vaatlaboratorium is open voor een onderzoekje naar aanleg voor spataderen en bij de wondverpleegkundigen kunt u een heuse wond laten schminken en deze vervolgens professioneel laten verbinden. Bij de cardiologen kunt u op de ergometer, of cholesterol laten testen.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2017)

Het Ziekenhuis Amstelland aan de Laan van de Helende Meesters 8 op 5 maart 217


Daarnaast is er ook gedacht aan vermaak voor de kleinere bezoekers; op het springkussen bij fysiotherapie, de gipsarmband halen bij de gipsverbandmeesters, leren reanimeren op de verpleegafdeling, naar je eigen hart luisteren bij cardiologie, een pop aankleden in de couveuse en je laten schminken bij de fotostudio, of het vaatlab. Er is een heuse PHOTOBOOTH, waar iedereen zichzelf kan laten portretteren in uniform, of doktersjas met allerlei leuke attributen. En voor de zwangeren in de regio worden er ook mooie 'buiken'foto’s gemaakt.

En niet te vergeten het Geboortecentrum Amstelland: ben je zwanger? Dit is een leuke kans om in gesprek te gaan met gynaecologen, verloskundigen en lactatiekundigen. Laat je informeren over de nieuwe mogelijkheden van het Geboortecentrum. Er staat een bevalbad klaar en er zijn heliumballonnen in roze en blauw…De open dag is de kans om eens te zien wat zich afspeelt in het ziekenhuis, terwijl je geen patiënt bent. Ziekenhuis Amstelland is een levendige organisatie, waar zo’n 1000 medewerkers de handen ineenslaan, om alle patiënten uit de regio Amstelland zo goed mogelijk te behandelen te onderzoeken en te verzorgen. Nieuwsgierig? Neem een kijkje op de website, waar het hele programma is uitgebreid beschreven. Adres: Ziekenhuis Amstelland aan de Laan van de Helende Meesters 8 AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.