Bijgewerkt: 8 augustus 2022

Open Dag bij Niercentrum aan de Amstel

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Niercentrum aan de Amstel
09-03-2012

Thema: Preventie van nierschade tijdens Open Dag bij Niercentrum aan de Amstel

Alle geïnteresseerden in en rond Amstelveen zijn op zaterdag 17 maart 2012 van 11:00-16:00 van harte welkom bij Niercentrum aan de Amstel. Het niercentrum, op het terrein van Ziekenhuis Amstelland, neemt dan deel aan de Open Dag van Zorg en Welzijn.

nier Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2012)

Een van de bedden van de dyalise kamers in het Niercentrum aan de Amstel. Hier moeten de mensen drie keer per week urenlang gedialyserd worden


Naast een stand op de informatiemarkt van het ziekenhuis biedt het centrum bezoekers een doorlopend programma aan. De Nierstichting is ook aanwezig. Altijd al willen weten, hoe een dialysemachine het bloed van een nierpatiënt zuivert, of wat de Predialyse-polikliniek inhoudt? Middels demonstraties en presentaties brengen medewerkers de bezoeker daar graag van op de hoogte.

Tevens is er tijdens de open dag  aandacht voor preventie van nierschade. Verpleegkundigen kunnen de bezoeker informeren over factoren die de kans op chronische nierschade verhogen en men kan een gratis bloeddrukmeting en risicotest doen. De ingang van Niercentrum aan de Amstel bevindt zich aan de voorzijde van de Spoedpost op parkeerterrein P2 van Ziekenhuis Amstelland.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.