Bijgewerkt: 14 juli 2024

Open Dag 2021 bij SAKB KunstLokaal

Nieuws -> Cultuur

Bron: SAKB
11-08-2021

Op zondag 29 augustus 2021 opent SAKB KunstLokaal de deuren voor het publiek. Ieder die wil weten wat er in de beide gebouwen aan de Ouderkerkerlaan 14 en 15 te doen is, kan komen kijken en meedoen.

Het wordt een bruisende dag vol activiteiten, aangeboden door alle gebruikers van de beide gebouwen. De hoofdgebruiker, SAKB KunstLokaal, laat zowel binnen in de lokalen als buiten zien wat er zoal op cursussen en workshops aan moois gemaakt wordt op het gebied van tekenen, schilderen en beeldhouwen. Belangstellenden kunnen kennismaken met docenten en al hun vragen op hen afvuren.

De Japanse gemeenschap, JACOP, is net als vorig jaar weer kleurrijk aanwezig. Dames in de prachtigste kimono’s zitten twee keer een uur model in de ODIN-zaal voor tekenaars en schilders. Buiten staan kraampjes, waar je Japanse bloemsierkunst, Japans kalligraferen en Japanse kunstnijverheid kunt bewonderen. Ook worden er workshops Ikebana, origami en kalligraferen gegeven en kun je zien hoe een Japanse theeceremonie er aan toegaat. Demonstraties van de Japanse vechtsport Shorinji Kempo geven weer een heel ander beeld van de Japanse cultuur.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2020)

Twee Japanse vrouwen lopen in prachtige kimono's tijdens de SAKB Open Dag 2020 in september 2020. De kimono is een traditioneel kledingstuk en de nationale jurk van Japan. De kimono is een plat, T-vormig kledingstuk met vierkante mouwen en een rechthoekig lichaam, links over rechts gedragen. Het wordt altijd gedragen met een obi (een riem)


In de NEMO-ruimte laat Duikteam Nemo je door middel van films en uitleg de duik- en onderwaterwereld ervaren. Tussendoor spelen leden van Gitaar Centrum Amstelland gitaarmuziek in de ODIN-zaal. Daar wordt ook de mobiele piano die de gemeente aangeschaft heeft en beschikbaar stelt voor evenementen, ingewijd. Deze muzikale omlijsting wordt aangevuld met Japans luitspel.

Ook vind je in de ODIN-zaal een kinderhoek, waar het jeugdteam van SAKB KunstLokaal bezoekende kinderen creatief uitdagen. Verder krijgt de leistenenactie voor de Urbanuskerk tijdens de Open Dag alle aandacht. Je kunt een leisteen kopen en deze ter plekke beschilderen of er alleen maar je naam op schrijven met watervast schilder- of tekenmateriaal. Dan weet je dat jouw gepersonaliseerde leisteen straks boven op het schip van de kerk gaat pronken.

De dag wordt om 12.00 uur feestelijk geopend door de Stadsdichter en de Haikuvereniging. Een moment om niet te missen. Natuurlijk worden de corona-richtlijnen van het RIVM toegepast en wordt er gezorgd voor voldoende hygiënische maatregelen en veilige looproutes. Kijk voor meer info en voor de exacte tijden van alle activiteiten op www.sakb.nlAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.