Bijgewerkt: 26 februari 2024

Open Ateliers aan de Amsterdamseweg 24

Nieuws -> Cultuur

Bron: Pascale Lefebvre
14-01-2011

Op zaterdag 29 en zondag 30 januari 2011 zijn de ateliers aan de Amsterdamseweg 24 van 13.00 uur tot 17.00 uur open om het publiek kennis te laten maken met de nieuwe kunstenaars die daar sinds kort werken. Het weekend wordt zaterdag 29 januari om 13.00 uur officieel geopend door wethouder John Levie.

Verrassing

Op dit moment zijn nog niet alle nieuwe kunstenaars bekend, dus dit blijft voor de bezoekers nog een verrassing, maar wij kunnen u wel alvast melden dat u werk kunt zien van Sharon van den Berg, Pascale Lefevbre, YvonneMaya en drie gast exposanten die door de kunstenaars zijn uitgenodigd om tijdens dit weekend werk te exposeren: Joep Backhuijs, Henka Bohlander en Susanne Compier. De op het zelfde adres gevestigde stoffeerderij / stoelmatterij van Inge en Andries Bouw zal ook iets van hun interessante werk laten zien.

Sfeer

Sharon van den Berg (www.sharonvandenberg.nl ) zal schilderijen en tekeningen tonen.

Open atelier Amstelveen
(Bron YvonneMaya - 2011)

Schilderij van Sharon van den Berg

Werk ontstaan naar aanleiding van een specifiek visueel gegeven genoteerd vanuit de herinnering, waarbij het uiteindelijk draait om een sfeer, een stemming in een op zichzelf staand beeld.

Experimenten

Pascale Lefebvre (www.pascalef.eu ) is bij het publiek bekend om haar zijdeschilderijen, tegenwoordig richt zij zich echter op olieverf. Het thema landschap staat centraal, de vormgeving is monumentaal abstract.

Open atelier Amstelveen
(Bron YvonneMaya - 2011)

Schilderij van Pascale Lefebvre


Soms brengt zij thema's van haar werk over naar andere disciplines zoals fotografie, film en recentelijk scenografie. Deze experimenten en de combinatie van verscheidene disciplines zijn nu de voornaamste componenten van haar artistieke ontwikkeling.

Eens per week ontvangt Pascale schilder Susanne Compier in haar atelier. De bijzondere atmosfeer van het gebouw blijkt ook voor Susanne’s werk gunstig te zijn. Reden genoeg om daar iets van te laten zien. Haar werk kenmerkt zich door een vast handschrift en een directe stijl, maar spreekt vooral voor zichzelf. www.susannecompier.kunstinzicht.nl

Abstracte portretfoto's

In het atelier van YvonneMaya (www.yvonnemaya.nl ) kunt u dit weekend een bijzondere portretfoto laten maken in een speciale setting, waarin u letterlijk onderdeel wordt van een abstracte ruimtelijke projectie, witte kleding wordt aanbevolen.

Open atelier Amstelveen
(Bron YvonneMaya - 2011)

Schilderij van YvonneMaya

Verder kun u bij YvonneMaya o.a. kennismaken met haar nieuwste geschilderde boekobjecten.

Bakstenen

Henka Bohlander (henkabohlander.nl) schildert vooral stillevens van oa bakstenen. De vaak ongebruikelijke onderwerpen zijn zowel getekend als geschilderd. Daarbij is er een voelbare interesse in materie, ruimtelijkheid, compositie en massa. De stillevens van bakstenen worden landschappelijk (Stonehenge). De ingetogen schilderijen, zowel in onderwerp als kleurgebruik, zijn opgezet in een vrij losse toets, waarbij haar liefde voor de verf tot uiting komt.

Man en paard

Joep Backhuijs (www.joepbackhuijs.nl ) toont oud en nieuw werk. Bij het oude werk enkele stukken uit zijn vroege kunstloopbaan, waarin man en paard centrale thema's waren.

Open atelier Amstelveen
(Bron YvonneMaya - 2011)

Werk van Joep BackhuijsHet monumentale paard, dat hij samenstelde uit onderdelen van een gesloopte 2CV, vormt een van zijn bekendste werken. Ook van zijn huidige, meer abstracte stijl zijn enkele werken te zien. Recent kwam Backhuijs enkele malen in het nieuws bij de plaatsing van recent werk van zijn hand in Amstelveen.

Herinnering aan het gebouw

“Geweldig was de ervaring, toen ik een aantal weken geleden mijn oude schoolgebouw, de Maria school, binnen liep. Oude herinneringen kwamen direct weer naar boven, zoals meester Donicie die vanaf de verhoging als jonge meester aan ons les stond te geven en zelfs zijn trouwdag gedeeltelijk met zijn klas vierde.

Hoe wij op het schoolplein hele kop competities hielden en waar de broertjes Hermans steevast alles wisten te winnen wat er te winnen viel, op het doeltje wat was geschilderd op de blinde muur aan de achterkant van het pand. Expres natuurlijk, want deze grensde aan het schoolplein van de meisjesschool. Ook de gedachte die weer opkwam van het dak van de Anna kerk.

Tijdens een enorme storm bijna het hele dak eraf gewaaid en dat wij als scholiertjes tussen de afgewaaide leistenen ons een weg moesten banen om het schoolplein op en af te kunnen komen.  Paul de Graaf, Amstelveen (bezoeker Atelierroute)Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.