Bijgewerkt: 20 maart 2023

Open Ateliers 2020 bij SAKB KunstLokaal

Nieuws -> Cultuur

Bron: Karin de Koning
27-09-2020

Tijdens de jaarlijkse Open Ateliers op zaterdag 3 oktober en zondag 4 oktober 2020 zijn er in het gebouw van SAKB KunstLokaal en in het Odin-gebouw, aan de Ouderkerkerlaan 14 en 15 in Amstelveen, tentoonstellingen van verschillende kunstenaars te zien. Daarnaast willen de SAKB-ers graag laten zien hoe er het hele jaar door in hun eigen Open Ateliers gewerkt wordt.

Foto Amstelveen
(Bron SAKB KunstLokaal - 2020)

De flyer van SAKB KunstLokaal Open Ateliers 2020


In SAKB KunstLokaal stelt docente Ellen ten Kroode haar stemmige aquarellen tentoon. Ook is er werk te zien van collega-docente Jeannette Hartgerink en van andere SAKB-ers. Het Odin-gebouw dient als gastlocatie voor kunstenaars van buiten. Zij laten hun werk hier zien, omdat zij in hun eigen atelier geen publiek kunnen ontvangen.

Maar SAKB KunstLokaal is niet in de eerste plaats een tentoonstellingsruimte. Er worden cursussen gegeven en workshops georganiseerd. Alles op het gebied van tekenen, schilderen, beeldhouwen, fotograferen, etsen en schrijven. Daarnaast zijn er ook de zogenaamde Open Ateliers. Tijdens een Open Atelier wordt er geen les gegeven. Je betaalt dus geen cursusgeld, maar een klein bedrag per keer. Als het modeltekenen of portretschilderen betreft, zorgt de Open Atelier leider voor een model. Samen met anderen ga je aan de slag. Het is gezellig en je leert van elkaar.Op zaterdag 3 en zondag 4 oktober 2020 kunnen bezoekers zien hoe zo’n Open Atelier in zijn werk gaat. Er is een Open Atelier modeltekenen, waarbij een muzikant, al spelend, model staat. Het is de Italiaanse harpiste en singer-songwriter Fralalai (Francesca Lai). Wie wil, mag aanschuiven en meedoen. In het etslokaal kun je deelnemen aan een Open Atelier etsen (van 14.00 uur tot 15.00 uur). Zo kun je zien dat je bij SAKB KunstLokaal ook welkom bent als je je niet wilt binden aan een vaste cursus, maar creatief bezig wilt zijn wanneer het uitkomt. Adres: SAKB KunstLokaal Ouderkerkerlaan 15, 1185 AB AmstelveenAmstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.