Bijgewerkt: 28 februari 2024

Open Ateliers 2011 weekend geopend

Nieuws -> Cultuur

Bron: Amstelveenweb
29-01-2011


Op zaterdagmiddag 29 januari werd het Open Ateliers weekend onder grote belangstelling aan de Amsterdamseweg 24 geopend door John Levie, wethouder cultuur. In het oude gebouw van de voormalige St. Antonius jongensschool zijn al jaren een paar ateliers gehuisvest van Amstelveense kunstenaars.

Atelier  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Vlnr.: De kunstenaars van het Open Atelier 2011: Henka Bohlander, Joep Backhuijs, Susanne Compier, Sharon van den Berg, YvonneMaya en Pascale Lefevbre.


Op dit moment is om onduidelijke redenen, de atelierbezetting niet compleet, dus in het leegstaande deel werden provisorische 'weekeind tentoonstellingen' geopend. De kunstenaars Sharon van den Berg, Pascale Lefevbre, YvonneMaya hebben hun atelier hier en Joep Backhuijs, Henka Bohlander en Susanne Compier werden als ‘gastkunstenaars’ uitgenodigd.

Atelier  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

John Levie, wethouder cultuur, verwelkomt de aanwezigen in de voormalige St. Antonius jongensschool


Sharon van den Berg toonde haar schilderijen en tekeningen, Pascale Lefebvre  richt zich tegenwoordig op olieverfschilderijen. Het thema landschap staat centraal, de vormgeving is monumentaal abstract.Eén van de gasten, beeldend kunstenaar Susanne Compier was ook aanwezig met haar prachtige schilderijen en tekeningen. Beeldend kunstenaar Henka Bohlander-van Roo was de tweede gast, zij schildert vooral stillevens, landschappen, maar ook portretten en modellen. In het atelier stonden ook haar laatste ‘baksteen’ schilderijen in een soort Stonehenge stijl.

Atelier  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

De opening van de tweedaagse tentoonstelling is goed bezocht


De derde gast was beeldend kunstenaar Joep Backhuijs. Hij beoefent verschillende stijlen, waarin het figuratieve thema lange tijd de boventoon voert. Mens en paard zijn zijn belangrijkste inspiratiebronnen.

Atelier  Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2011)

Ephrem Corvrint improviseert op zijn viool bij bepaalde schilderijen in de ateliers


Na de openingstoespraak van wethouder Levie, kwam de jonge musicus, Ephrem Cortvrint met zijn viool op het podium en speelde vervolgens kunstzinnige improvisaties bij de verschillende kunstwerken. De ateliers zijn nog open tot en met zondag 30 januari 2011 aan de Amsterdamseweg 24 van 13.00 uur tot 17.00.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.