Bijgewerkt: 1 oktober 2022

Opbrengst Sam's kledinginzameling bijna 5600 kilo kleding

Nieuws -> Kerk

Bron: Protestants Amstelveen
01-05-2013

Sam's Kledingactie voor Mensen in Nood van zaterdag 20 april 2013 heeft bijna 5600 kilo aan kleding en schoeisel opgeleverd. Een prachtig resultaat, waarvoor de organisatie iedereen wil bedanken die hieraan heeft bijgedragen. Met de opbrengst van de kleding worden projecten gesteund van Cordaid Mensen in Nood.

Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood zamelt al ruim 45 jaar kleding in. Met de opbrengst van de verkochte kleding steunt Sam’s Kledingactie de projecten van Cordaid Mensen in Nood. Momenteel steunen wij onder meer een project in Kenia waarin ‘droogte cyclus management’ centraal staat.

Samen met lokale partners zorgen wij ervoor dat de mensen minder kwetsbaar worden in periodes van droogte door het maken van waterputten of het realiseren van waterreservoirs. Zo hoeft droogte niet altijd tot een ramp te leiden! Op www.samskledingactie.nl  vindt u informatie over alle gesteunde projecten.


Kruiskerk Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2003)

De Kruiskerk


Laetatus sum van Scarlatti in Kruiskerk Amstelveen

Op 12 mei 2013  is er in de Kruiskerk, Van der Veerelaan 30a, om 17.00 uur een muzikale vesper. Uit kunt luisteren naar een feestelijk motet Laetatus sum  met de Latijnse tekst van psalm 121 - een pelgrimslied - van Domenico Scarlatti (1685-1757).

Dit wordt uitgevoerd door het koor Linguae atque Cordis, twee vocale solisten, strijkers en basso continuo. Bert ’t Hart heeft de muzikale leiding. De toegang is gratis. Na afloop wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Vanaf 16.30 uur iedereen welkom, koffie en thee staan klaar.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.