Bijgewerkt: 18 juni 2024

Op het Amsteleiland komen 30 woningen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
05-06-2007


Op 29 mei 2007 heeft het college van burgemeester en wethouders besloten in te stemmen met de Nota van Uitgangspunten (NvU) voor het Amsteleiland - meldt de gemeente Amstelveen. Het college van burgemeester en wethouders van Amstelveen ziet mogelijkheden voor de herinrichting van het Amsteleiland.

Amsteleiland Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2006)

Het Amsteleiland van de westoever van de Amstel gefotografeerdHoewel het eiland alleen bereikbaar is via de gemeente Ouder-Amstel, is de gemeente Amstelveen publiekrechtelijk verantwoordelijk voor de vergunningen op dit eiland. Het eiland zelf ligt aan de oost oever van de Amstel grenzend aan het polderlandschap van “De Ronde Hoep”.


Volgens het persbericht: “De NvU maakt de ontwikkeling van maximaal 30 woningen op Amsteleiland mogelijk. Met deze herinrichting kan een verwaarloosd industrieel gebied een zinvollere bestemming krijgen.”


Sinds de jaren 50 bevonden zich hier een scheepswerf, annex bootstalling en een jachthaven. Door de jaren heen hebben verschillende projectontwikkelaars (onder andere de Imca groep) geprobeerd hier iets van te maken, maar zonder zichtbaar resultaat. Tegenwoordig is de eigenaar van het Amsteleiland de Amsterdamse projectontwikkelaar Maeyveld Vastgoed.

Op het eiland zijn in de (verwaarloosde) gebouwen vijf huurwoningen en enkele ateliers van Amstelveense kunstenaars gehuisvest en als de bouwplannen doorgaan en de woningen gebouwd worden, moeten ze ergens anders onderdak vinden.

De Nota van Uitgangspunten wordt behandeld in de commissie Ruimte, wonen en natuur van 19 juni 2007. De gemeenteraad moet op 4 juli 2007 een besluit nemen.

Externe link: Concept Nota van Uitgangspunten Amsteleiland (pdf)


 Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.