Bijgewerkt: 2 december 2021

Op 29 juli 2017 is een dorpswandeling in Aalsmeer

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: Constantijn Hoffscholte
25-07-2017

Wat is er zo bijzonder aan de dorpskerk? Waarom ligt het centrum van Aalsmeer aan de buitenkant van het dorp? En wat is er 'mis' met het gemeentewapen? Tijdens de dorpswandeling komende zaterdag op 29 juli 2017 krijgen deelnemers de antwoorden op deze en andere vragen.

In het voorjaar en de zomer wordt in de dorpskern van Aalsmeer elke maand een dorpswandeling georganiseerd door het VVV-agentschap, gevestigd in Boekhuis Aalsmeer. De wandeling voert deelnemers langs bekende Aalsmeerse monumenten, maar ook langs minder bekende punten die historisch gezien interessant zijn. Tijdens de wandeling wordt hier letterlijk bij stil gestaan en werpen de gidsen vanuit hun eigen deskundigheid een nieuw licht op de lokale geschiedenis.

Foto Amstelveen
(Bron Wikipedia - 2017)

Het gemeentewapen van Aalsmeer is officieel vastgesteld bij Koninklijk besluit van 26 juni 1816. De omschrijving luidt: 'Een veld van lazuur, beladen met een klimmende leeuw van keel, houdende een aal in deszelfs voorpoten'


De dorpswandeling van zaterdag 29 juli staat onder leiding van Jan van Veen, voormalig directeur van OBS Kudelstaart en een bevlogen verteller over de geschiedenis van Aalsmeer. Hij geeft onder andere rondleidingen in Fort Kudelstaart, maar is ook een van de vaste gidsen bij de wandelingen in Aalsmeer-dorp. De wandeling start om 11.00 uur en duurt ongeveer vijf kwartier. Startpunt is het VVV-agentschap in het Boekhuis, Zijdstraat 12. Deelname kost € 3,50. Reserveren is niet strikt noodzakelijk, maar wordt wel op prijs gesteld: boekhuis@boekenhof.nl of tel. 0297-324454.

De dorpswandelingen zijn geschikt voor iedereen die meer wil weten over Aalsmeer. Verwacht geen zware kost, wel een informatief verhaal doorspekt met leuke anekdotes en wetenswaardigheden. Naast aankomende zaterdag zijn er dit jaar nog wandelingen op 26 augustus en 30 september 2017. Ook hiervoor kunt u al reserveren. De dorpswandeling is op aanvraag ook voor groepen te boeken. Kijk voor meer informatie op www.vvvaalsmeer.nl.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.
Zoeken
OTHER LANGUAGES

Amstelveen in english Amstelveen magyarul
LINKS