Bijgewerkt: 28 maart 2024

Op de locatie van het café De Zwarte Kat komen er geen woningen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen/RvS
01-09-2022

De Raad van State heeft op 31 augustus 2022 uitspraak gedaan over het bestemmingsplan Amsteldijk Zuid 105, het voormalige café De Zwarte Kat ten noorden van Nes aan de Amstel. Het ontwikkelplan maakte de bouw van drie vrijstaande woningen mogelijk.

De gemeenteraad van Amstelveen heeft dit bestemmingsplan op 2 juni 2021 vastgesteld. Wij hebben op 14 juli 2021 de omgevingsvergunning verleend. Twee omwonenden hebben beroep ingediend tegen deze besluiten. Vooruitlopend op de uitspraak in de bodemprocedure hebben de indieners een voorlopige voorziening aangevraagd en de Raad van State heeft deze toegekend op 2 november 2021.

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2021)

Eetcafé 'De Zwarte Kat' in december 2021 aan de Amsteldijk Zuid 105


De Raad van State heeft de meeste beroepsgronden afgewezen. De bezwaarmakers wonen op enige afstand van de locatie en ondervinden geen hinder van het project. Desondanks zijn hun betogen o.a. qua bouwvolume, het onderzoek naar de toekomst van de horecabestemming, parkeren en participatie in behandeling genomen en deze slagen niet.

Op één punt slaagt het beroep. De Raad van State heeft in haar einduitspraak van 31 augustus 2022 geconcludeerd dat het plan niet voldoet aan de Provinciale Ruimtelijke Verordening (PRV), ondanks dat de provincie heeft aangegeven dat er geen nadelige gevolgen zijn voor het landschap. Tevens heeft de provincie op het plan geen bezwaar ingediend. Wij zagen daarom voldoende redenen om het bestemmingsplan door u te laten vaststellen.

De Raad van State vernietigt in haar uitspraak het bestemmingsplan- en omgevingsvergunning besluit. Dit maakt dat het huidige plan geen doorgang kan vinden. Wij gaan in gesprek met de provincie over de betreffende onduidelijkheid in de provinciale verordening en de mogelijkheden van de nieuwe provinciale omgevingsverordening voor die locatie. Ook gaan wij in gesprek met de ontwikkelaar en omwonenden om de mogelijkheden te verkennen om tot een ander plan te komen. Lees ook: Herontwikkeling van de locatie aan de Amsteldijk Zuid 105



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.