Bijgewerkt: 23 juli 2024

Ook kinderen van 6 en 7 jaar een pc

Nieuws -> Gemeente

Bron: ChristenUnie-Amstelveen
07-12-2008

Kinderen van 6 en 7 jaar van mensen met een minimum inkomen, moeten ook kunnen beschikken over een computer. Dat stelt de ChristenUnie in reactie op het voorstel van het college om slechts aan kinderen van 8-18 jaar van mensen met een minimum inkomen een computer te verstrekken. De ChristenUnie volgt daarmee de Participatiegroep Minima Amstelveen (PMA). Het College wil daar niet in meegaan.

De ChristenUnie meent dat kinderen van 6 en 7 jaar thuis ook de mogelijkheid moeten hebben om computervaardigheden op te doen. Al spelenderwijs op de computer kunnen kinderen van 6 en 7 jaar onder andere woord- en rekenspelletjes doen en daarmee computervaardigheden aanleren. Ze lopen dan minder of geen achterstand op, in vergelijking met hun leeftijdsgenootjes die thuis wel beschikken over een computer.

Jacqueline Koops, fractievoorzitter: “Computervaardigheden zijn in de maatschappij cruciaal. Daar moet je vroeg mee beginnen. Bovendien moet je er voor zorgen dat geen enkel kind al vroeg een achterstand oploopt. Daarom willen we dat ook kinderen van 6 en 7 ook meedoen op de computer.” De ChristenUnie kan zich nauwelijks voorstellen dat de daarmee gemoeide kosten onoverkomelijk zijn. Zij schat de kosten in op rond de 25.000 euro per jaar. “We hebben te maken met een uitgeefcollege. Toen het college in 2006 aantrad hadden we ruim 80 miljoen euro aan algemene reserves.

De huidige prognose is dat de algemene reserves in 2009 nog slechts 14 miljoen euro zullen zijn, in 2011 zelfs slechts 9 miljoen euro. Deze 25.000 moet er dus nog wel bij kunnen.” Mochten de kosten niet acceptabel zijn voor de andere partijen, dan stelt de ChristenUnie voor om de leeftijdsgroep niet in te delen in 8-18 jaar, maar in 6 - 16 jaar. Volgens de ChristenUnie hebben kinderen van 17 en 18 jaar al voldoende mogelijkheid gehad om computervaardigheden aan te leren. Bovendien hebben kinderen van deze leeftijd de mogelijkheid om een zakcentje bij te verdienen en zelf een computer te bekostigen, aldus de ChristenUnie.

Het voorstel van het college en van de ChristenUnie wordt woensdag 10 december 2008 om 20.00 uur behandeld in de Commissie Burgers & Samenleving in het raadhuis. Als dan zal het kersverse ChristenUnie-commissielid Robert Varenkamp het standpunt van de ChristenUnie uitdragen. De vergadering is openbaar en iedereen is welkom.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.