Bijgewerkt: 5 maart 2024

Ook kantoren op tunnel

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Weekblad
15-11-2007

Er bestaat grote behoefte aan kleinschalige zelfstandige kantoren in het centrum van Amstelveen. Volgens Makelaar Brockhoff biedt de komst van de A9 tunnel mogelijkheden om in die behoefte te voorzien.

Het tekort aan kleine kantoren in het koopsegment (met minder dan twintig werknemers) blijkt uit een onderzoek van de makelaarsorganisatie NVM. Het aanbod van kantoren van minder dan 500 vierkante meter is in een jaar tijd met 7 procent gedaald. Het bestaande aanbod is vaak verouderd en ligt op onaantrekkelijke plekken aan de rand van de gemeente. Er zijn bij Schiphol-Oost wel geschikte kantoren, maar die zijn voornamelijk interessant voor luchthavengerelateerde bedrijven.

Keizer Karel kantoor Amstelveen
(Amstelveenweb.com collectie - 2007)

Geïmproviseerde tekening van de toekomstige A9 tunnel met kantoorgebouwen


In het rapport staat verder dat het moeilijk is geschikte plekken te vinden voor nieuwbouw van kleine kantoren in het centrum. Is dat een hint om daarmee straks het tunneldak van de A9 vol te bouwen?

,,Niet volbouwen met kantoren,” zegt makelaar Jan Brockhoff. ,,Maar de gemeente heeft nu prachtige plannen voor meer dan drieduizend woningen boven de A9. Zonde als die ruimte straks helemaal door woningen wordt opgeslokt. Er zou meer aandacht moeten zijn voor de combinatie wonen en werken.”

,,Ondernemers met een klein bedrijf willen niet ver weg zitten, die willen het liefst een zelfstandig pand op een goed herkenbare plek en niet onherkenbaar in een groot gebouw op de zesde verdieping, de twaalfde deur rechts.”

Wethouder Remco Pols gaf na de afsluiting van de contracten met het Rijk over de A9 aan dat Amstelveen niet wil concurreren met de Zuidas in Amsterdam. ,,Dat moet Amstelveen ook niet willen,” meent Brockhoff. ,,Boven de A9 zou naast een mix van wonen en werken ook ruimte moeten zijn voor recreëren. En wat betreft de woningen: niet alleen kleine woningen. Immers, een villa levert voor de doorstroming meer op dan een kleine woning.”Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.