Bijgewerkt: 18 mei 2024

Ook de inbrekers lezen uw Facebook berichten

Nieuws -> Politie

Bron: Politie Midden en West Brabant
23-04-2012

Voorkomen is natuurlijk beter dan genezen. Tijdens de vakantieperiode is er een verhoogd risico op inbraak. De politie vraagt daarom alert te zijn en verdachte situaties te melden. Houd het dievengilde buiten de deur. Maak het de inbreker zo moeilijk mogelijk!

Een inbreker heeft maar dertig seconden nodig om binnen te komen. Doet hij er langer over, dan loopt hij het risico om gesnapt te worden en zoekt hij vaak een andere locatie. Veilig wonen is dan ook vooral een kwestie van bewust wonen.

vakantie Amstelveen
(Bron Amstelveenweb.com - 2012)

Je moet het niet op de grote klok hangen, dat je met vakantie gaat. Facebook en de rest van de social media wordt ook door de inbrekers gelezen


Geef de woning een bewoonde indruk

Bij het beveiligen van woningen spelen zowel technische maatregelen als het gedrag van bewoners een grote rol. Goedgekeurd hang- en sluitwerk op ramen en deuren verkleint de kans op inbraak aanzienlijk, maar ook buren op elkaars huis laten passen en de post laten opruimen zijn effectieve maatregelen.

Geef de woning een bewoonde indruk, bijvoorbeeld door wat speelgoed in de tuin achter te laten. Of vraag familieleden of vrienden om op het huis te passen. Maak buren blij met een parkeerplaats voor de tweede auto op de oprit.

Sociale media

Inbrekers kijken niet alleen door het raam, of bewoners thuis zijn. Nieuwe media zijn een belangrijke inspiratiebron om te checken wie er met vakantie is. Ook inbrekers zijn actief op internet. Let op, dat je niet vermeldt, dat je met vakantie gaat op netwerken als Twitter, Hyves en Facebook. Daarnaast wordt het inspreken van een vakantieperiode op voicemail, een melding via blog, of in een elektronische handtekening afgeraden.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.