Bijgewerkt: 15 april 2024

Ontwikkelingen moord bij overval Amstelveen

Nieuws -> Politie

Bron: Spitsnet
22-06-2005

Op maandagavond 21 maart wordt een groothandel in horloges aan de Maritsa 3 in Amstelveen overvallen. Daarbij wordt de 62-jarige eigenaar Dick Hagel neergeschoten. Hagel overlijdt twee weken later aan zijn verwondingen.

De politie is hard bezig met een groot onderzoek, en vraagt hierin de hulp van het publiek. Wie met de gouden tip komt, kan rekenen op een beloning tot €40.000. Dick Hagel is nog aan het werk als hij op maandag 21 maart om 20.10 uur wordt overvallen. Hij wordt door een nog onbekende man neergeschoten.
Zwaargewond wordt Hagel afgevoerd naar het ziekenhuis. Hij ligt nog twee weken in coma, maar overlijdt op zondag 3 april.

Op de avond van de overval start de politie een onderzoek. Hagels auto, een blauwe Mercedes 200 CDI met kenteken 44-LT-BJ blijkt door de overvaller(s) te zijn meegenomen. Deze auto wordt dezelfde avond volledig uitgebrand teruggevonden op een parkeerterrein voor de camping Hitland, op de Hitlandselaan in Nieuwerkerk aan den IJssel.
Er blijkt meer aan de hand te zijn met auto's. Op de avond van de overval noteert de politie kentekens in de buurt van de horlogegroothandel.

Het onderzoek leidt uiteindelijk naar twee auto's, waarvan de politie vermoedt dat ze in relatie staan tot deze zaak.Op de Treinweg te Aarlanderveen wordt op 24 maart een groene BMW 518i aangetroffen, die zojuist in brand is gestoken. Deze auto met kenteken LG-HT-18 blijkt met sleutels en al te zijn gestolen bij Low Budget Cars in Zoetermeer.

Ook komt de politie erachter dat deze BMW ten tijde van de moord op Dick Hagel vlak bij de horlogegroothandel aan de Maritsa in Amstelveen geparkeerd stond.Twee dagen eerder, op 22 maart, wordt aan de Elburgweg in Gouda een uitgebrande Audi S4 2,7 liter Bi Turbo Stationwagon gevonden.

Dit is acht kilometer van de plek waar de Mercedes van Dick Hagel uitbrandde. Ook deze Audi S4 blijkt te zijn gestolen, na een inbraak bij garagebedrijf Arese Classico aan de Graftermeerlaan in Hoofddorp, op 9 september 2004.

In de nacht van 21 op 22 maart wordt een soortgelijke Audi S4 met hoge snelheid geflitst op de A12 tussen Woerden en Gouda. Op deze auto zaten kentekenplaten gemonteerd, met de combinatie 67-LG-HB, die de nacht daarvoor zijn gestolen.

Omdat dit model S4 Bi Turbo Stationwagon maar weinig verkocht is in Nederland, kan het heel goed om dezelfde Audi gaan die op 22 maart in Gouda in brand is gestoken.
Vlak achter de S4 wordt die nacht op de A12 nog een Audi geflitst. Ook op deze auto zaten gestolen kentekenplaten, met de combinatie PR-XL-92.

Iedereen die deze auto's heeft gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie. Ook is de politie op zoek naar een man, die op 24 februari van dit jaar garagehandel Low Budget Cars in Zoetermeer aandeed om de BMW 518i te bekijken. Hij reed in een grijze Peugeot 206 uit 2001. Achter in de auto zaten een vrouw en een jong kind. Ook als deze man niets met de zaak heeft te maken, wil de politie hem graag spreken.

Wie kan er meer vertellen over de diefstal van de Audi S4 in Hoofddorp op 9 september 2004?


Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.