Bijgewerkt: 22 juli 2024

Ontwikkeling Langerhuize groter en duurder

Nieuws -> Gemeente

Bron: Amstelveens Nieuwsblad
11-01-2006

De ontwikkeling van gebied Langerhuize wordt vermoedelijk uitgebreid met de noordelijke verlegging van de toe- en afritten van rijksweg A9.

De grondexploitatie Langerhuize werd in de zomer van 2004 vastgesteld, zonder deze verlegging. De financiële ruimte ontbrak daar destijds voor, maar inmiddels zijn er volgens het college genoeg redenen om de noordelijke verlegging wél toe te voegen aan het exploitatiegebied.

De verlegging zou een gunstig effect hebben op de rijtijden van de Zuidtangent en de verkeersafwikkeling van de Oranjebaan. Daarnaast wordt met de verlegging een nieuw kavel vrijgespeeld, dat geld moet gaan opbrengen. Dat 'nieuwe' kavel ligt aan de noordwestkant in het verlengde van speelboerderij Elsenhove.

Het zogenoemde 'klaverblad' (het gebied waar nu de A9-af-ritten liggen en volop wordt gegraven) lijkt in de toekomst een steeds belangrijke zakelijke ader te worden. Een groot deel van de infrastructuur van Langerhuize wordt binnenkort Europees aanbesteed. Door met de noordelijke verlegging van de afritten mee te liften op deze aanbesteding kan financieel voordeel worden behaald.

De gemeenteraad zal in april 2006 beslissen over de uitbreiding bij de eerstvolgende actualisering van de grondexploitaties. De uitbreiding zal niet alleen voor een ophoging van de baten zorgen, maar ook voor meer kosten.

Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.