Bijgewerkt: 17 juni 2024

Ontdek de geheimen achter het glas

Nieuws -> Aalsmeer

Bron: Groen Promotie
25-03-2014

Kom in de kas: 5 en 6 april 2014 Open dagen glastuinbouw

Aalsmeer - Energiezuinige green ladies, betere geraniums en gerbera's die de hele wereld over reizen. De wereld van de kas is er een vol geheimen, maar daar komt verandering in. Op zaterdag 5 en zondag 6 april 2014 openen de kassen hun deuren om te laten zien, wat er allemaal achter het glas gebeurt.

Kom in de Kas is de naam van dit evenement waaraan negen bedrijven in de Aalsmeerse glastuinbouw deelnemen. Het kan in de kas, want in de kas kan alles. Dat is leuk en leerzaam voor de kinderen en interessant voor de ouders. Kom in de Kas wordt voor de 37ste keer georganiseerd en is een van de grootste publieksevenementen van ons land.

Bewonder geraniums

De kassen verkennen kan dit jaar in de regio Aalsmeer door het bezoeken van twéé straten. In De Kwakel laten buurbedrijven in de glastuinbouw zien, wat voor moois er allemaal groeit en hoe dat gebeurt. Maak bij De Groot kennis met de nieuwste technieken voor het kweken van nóg mooiere geraniums, cyclamen en impatiens (Springzaad) en zie hoe PowerGrow paprika’s laten groeien. Voor deze regio een uniek product. De groene palmen van Hartog Palmen reizen de hele wereld over en zo zijn er nog meer gevarieerde bedrijven te bezichtigen. Kom dus rennen tussen de rozen, je verbazen over de paprika’s en bewonder de geraniums. Kortom: kom in de kas!

Foto Amstelveen
(Bron Kom in de Kas - 2014)

Hier krijgen de bezoekers uitleg over de biologische gewasbescherming in de kas


Geheimen achter het glas

Behalve rondleidingen op de bedrijven en ontdekken, hoe alles groeit en bloeit, worden er ook andere interessante activiteiten georganiseerd. Kinderen leven zich uit op het springkussen, doen mee aan een kassenspeurtocht, kunnen deelnemen aan een workshop bloemschikken en op zondag is er een clown. Ook voor de kleintjes gaat er samen met moeder, of vader een wereld open in de kas, die ze met een mooie ballon in de hand spelenderwijs ontdekken. Kom in de Kas is een uitje voor het hele gezin, lekker in de buurt en helemaal gratis. Bij Arcadia wordt voor de inwendige mens gezorgd.

Over Kom in de Kas

Kom in de Kas is het jaarlijkse publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouwsector. In de regio Aalsmeer nemen negen bedrijven deel om te laten zien waar ze trots op zijn: mooie, verse, gezonde en veilige natuurproducten. Iedere kas heeft iets eigens te bieden en er worden bijzondere activiteiten georganiseerd. De openingstijden in de regio Aalsmeer zijn van 10.00 tot 16.00 uur op zaterdag 5 april en van 10.00 tot 16.00 uur op zondag 6 april 2014. Parkeren kan bij de bedrijven zelf. Kom in de Kas is een gratis evenement. Voor meer informatie kijk ook op www.komindekas.nl .Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.