Bijgewerkt: 28 maart 2024

Online workshop energie besparen voor Amstelveense woninghuurders

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
23-02-2022

Veel huurders vinden het lastig om aan de slag te gaan met het verduurzamen van hun woning. Speciaal voor alle huurders in Amstelveen organiseert de gemeente een webinar (online lezing) over de stappen die gezet kunnen worden om het energieverbruik te verlagen. Dat is met de stijgende energieprijzen verstandig voor de portemonnee en het is goed voor het milieu. 

Floor Gordon (D66), wethouder Duurzaamheid: 'Als gemeente en als inwoner hebben we weinig grip op de stijgende energieprijzen. Wat we in ieder geval wel kunnen beïnvloeden, is de hoeveelheid energie die we gebruiken. Met behoud of verbetering van het wooncomfort en niet door in de kou te gaan zitten met een dekentje. Want helaas lekt er behoorlijk veel energie uit woningen weg. Ook huurders vragen ons om tips hoe ze hun energiegebruik omlaag kunnen krijgen. Dit webinar is speciaal bedoeld voor deze doelgroep en geeft informatie en tips over het verlagen van het energieverbruik.'

Foto Amstelveen
(Foto Amstelveenweb.com - 2022)

Floor Gordon (D66) wethouder Duurzaamheid


De gemeente organiseert de online informatieavond op 3 maart 2022 van 19.30-20.30 uur samen met woningcorporatie Eigen Haard en Energieloket Amstelveen. De avond is niet alleen voor huurders van Eigen Haard, maar voor alle huurders in Amstelveen. Ze krijgen tijdens deze avond handige tips en antwoord op vragen over verschillende energiebesparende maatregelen. Ook is er ruimte om vragen te stellen en krijgen de deelnemers na afloop een informatiepakket. Inschrijven kan via www.regionaalenergieloket.nl/amstelveen. Klik vervolgens op 'Informatieavond voor huurders’.

Boek een gratis energieadvies. In Amstelveen zijn er energiecoaches actief, die huurders kunnen helpen bij het besparen van energie in hun woning. De energiecoach, opgeleid door het Energieloket Amstelveen, is een vrijwilliger die inwoners tips geeft over energiebesparing in een (online) een-op-een gesprek. De coach bespreekt energiebesparende maatregelen, zoals kleine kostenbesparende activiteiten en subsidiemogelijkheden. Plan een gratis afspraak in op www.regionaalenergieloket.nl/amstelveen.



Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.