Bijgewerkt: 19 mei 2022

Online poëzieavond 'De natuur is hier' met dichter Saskia Stehouwer

Nieuws -> Cultuur

Bron: Bibliotheek Amstelland
19-03-2021

Op donderdag 22 april 2021 organiseert de Bibliotheek Amstelland een online poëzieavond met dichter Saskia Stehouwer over bedreigde planten en dieren en hoe de mens zich verhoudt tot de natuur. Het thema van de Maand van de Filosofie is 'De natuur was hier'.

Meliza de Vries programmeur van de bibliotheek gaat over dit thema in gesprek met Saskia Stehouwer (1975) en beide dichters zullen gedichten voordragen. Stehouwer bracht drie bundels uit bij Uitgeverij Marmer. Haar laatste bundel is geheel handgeschreven en gemaakt van zelfgeschept papier van plantenresten en fruitafval. Beide dichters maken deel uit van de Klimaatdichters, die met poëzie in al haar vormen een klimaatvriendelijke wereld willen creëren.

Foto Amstelveen
(Foto Rosa van Ederen - 2021)

Saskia Stehouwer (Alkmaar, 1975) studeerde Nederlands en Engels. In oktober 2014 verscheen haar debuutbundel 'Wachtkamers' bij uitgeverij Marmer, die bekroond werd met de C. Buddingh'-prijs 2015. Saskia's tweede bundel verscheen in oktober 2016 bij Uitgeverij Marmer onder de titel 'Vrije uitloop'


De avond kun je gratis bijwonen via Zoom. Wanneer je je hebt aangemeld ontvang je een week van te voren de link. Zelf een gedicht voordragen in het programma. Aanmelden kan hier: https://amstelland.op-shop.nl/2608/online-poezieavond-de-natuur-is-hier-met-dichter-saskia-stehouwer/22-04-2021 . Je ontvangt een naam van een bedreigde plant of dier en schrijft hierover een gedicht. Je mag natuurlijk ook zelf een plant of dier kiezen. Er kunnen maximaal zeven gedichten voorgedragen worden, dus wees er snel bij!Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.