Bijgewerkt: 16 april 2021

Online afspraak maken bij Ziekenhuis Amstelland is uitgebreid

Nieuws -> Gezondheid

Bron: Ziekenhuis Amstelland
29-11-2013

Naast de Polikliniek Chirurgie hebben nu ook ouders van patiëntjes op de Polikliniek Kindergeneeskunde de mogelijkheid om online een afspraak te maken. Het afspraak maken via de website heeft veel voordelen voor de patiënt van Ziekenhuis Amstelland. Langzamerhand bieden steeds meer poli’s hun patiënten deze online dienst aan.

Er zijn veel voordelen voor (ouders van) patiënten die een afspraak online maken. Ze kunnen op elk tijdstip, dat het schikt een afspraak maken; 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Bovendien kent het internet geen wachttijd, waardoor de patiënt direct wordt geholpen. Daarnaast krijgt de patiënt na het maken van de afspraak direct relevante patiënten informatie aangeboden, zodat hij goed voorbereid naar de afspraak kan komen.

zha Amstelveen
(Bron ZHA - 2013)

Screenshot van de online afspraak pagina van het Ziekenhuis Amstelland


Beginnend succes

Sinds augustus 2013 is deze functionaliteit in de website al beschikbaar voor patiënten die voor een onderzoek, of behandeling naar de Polikliniek Chirurgie komen. Uit de praktijk blijkt, dat steeds meer patiënten hun weg weten te vinden naar deze mogelijkheid op de website, waar nog veel meer relevante informatie te vinden is. Bijvoorbeeld patiëntenvoorlichtingsfolders, maar bijvoorbeeld ook voor kinderen een speciale uitleg wat hen te wachten staat als ze naar de kinderarts gaan.

Hoe werkt het?

De patiënt gaat naar de website van Ziekenhuis Amstelland: www.ziekenhuisamstelland.nl. Op de homepage staat een button ‘Afspraak maken’. Hier staan de poliklinieken vermeld, waarbij het al mogelijk is online een afspraak te maken. Na het beantwoorden van een aantal korte vragen, kan de patiënt direct een afspraak plannen in de agenda van de arts voor wie hij een verwijzing heeft gekregen. Het is niet voor alle soorten afspraken mogelijk online te plannen. Om de patiënt zo goed mogelijk te kunnen helpen, is voor die afspraken een telefoontje naar de polikliniek nodig.

Om alles zorgvuldig en goed werkend aan te kunnen bieden aan de patiënt, volgen één voor één meer poliklinieken. Op de website van Ziekenhuis Amstelland staat een actueel overzicht van de poliklinieken, waarbij afspraken online maken mogelijk is.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.