Bijgewerkt: 24 juli 2024

Onjuist geparkeerde scooters en (brom)fietsen worden weggesleept

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
21-12-2010

Stadshart Amstelveen beter toegankelijk

Scooters en (brom)fietsen barricaderen vaak de toegang tot het Stadshart. Hulpdiensten, minder validen, bewoners en bezoekers kunnen hierdoor moeilijk op de gewenste bestemming komen. Daarnaast geeft het ook een rommelige uitstraling. Het Amstelveense college wil hier tegen optreden. Dinsdag 22 december 2010 start zij met een stickeractie rondom het Stadsplein.

Fietssticker Amstelveen
(Foto M. T. Claessen - 2010)

Wethouder Herbert Raat (r) plakt samen met Theo van Emmerik (Wijkplatform Stadshart) de eerste sticker op een fout geparkeerde fiets


Alle scooters en (brom)fietsen die onjuist geparkeerd staan krijgen een sticker opgeplakt. Nu alleen nog als waarschuwing. Maar vanaf 1 maart 2011 treden we daadwerkelijk op. Scooters en (brom) fietsen die dan niet netjes in de beugels staan worden weggesleept en overgebracht naar het Fietsdepot Amsterdam in het Westelijk Havengebied. Tegen betaling van tien euro kan de eigenaar zijn of haar scooter of (brom)fiets hier ophalen.

VVD wethouder Herbert Raat van o.a. handhaving:’Het college en de gemeenteraad vinden het belangrijk, dat het Stadshart voor iedereen toegankelijk is. Veiligheid staat hierbij voorop. Afgelopen maanden zijn er rond het Stadsplein extra beugels geplaatst voor scooters en (brom)fietsen.

De handhavers bekijken de komende twee maanden of dit aantal toereikend is. Uitgangspunt is dat dit het geval moet zijn voordat we op 1 maart 2011 overgegaan tot wegslepen’.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.