Bijgewerkt: 22 september 2023

Onderzoek naar illegale bebouwing langs de museumspoorlijn in Amstelveen

Nieuws -> Gemeente

Bron: Gemeente Amstelveen
29-06-2019

De gemeente Amstelveen is een onderzoek gestart naar meerdere illegale bouwwerken langs het traject van de Elektrische Museumtramlijn. Het gaat om volkstuinen met bijbehorende opstallen zoals kassen, tuinhuisjes en hekjes. Omwonenden van het gebied hadden bij de gemeente aan de bel getrokken over de bebouwing.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2018)

Een illegaal gebouwde tuinhuis langs de museumspoorlijn in maart 2018


'Goed dat de bewoners contact met ons hebben opgenomen. We starten eerst een onderzoek om alles in kaart te brengen. Zo weten we niet wie de huisjes hebben geplaatst. Direct weghalen van de bouwwerken kost een hoop geld. Met het risico dat er direct weer nieuwe bebouwing voor terug komt' -aldus Herbert Raat (VVD) wethouder Handhaving.

Met het onderzoek hoopt de gemeente duidelijk te krijgen welke personen de bouwwerken plaatsten en wat een structurele oplossing is voor het gebied. Zodat het gebied een nieuwe, groene, ecologische en/of meer recreatieve inrichting krijgt in beheer van de gemeente. Hierbij worden ook het Amsterdamse Bos, de omwonenden en de Groenraad betrokken.

Foto Amstelveen
(Foto Gemeente Amstelveen - 2018)

Herbert Raat (VVD) wethouder Handhaving en Floor Gordon (D66) wethouder van Integraal wijkbeheer en een buitengewoon opsporingsambtenaar in gesprek met omwonenden op 28 juni 2019


Niet direct handhaven. De geraamde kosten voor het verwijderen en leeghalen van de bouwwerken langs de museumspoorlijn en het saneren van de grond komen indicatief uit op € 275.000,-. Zonder dat er een duurzame, structurele beheer situatie is voor de herontwikkeling van het gebied is het probleem niet opgelost. Met dit in het achterhoofd en in verband met de hoogte van het bedrag is gekozen eerst het onderzoek naar een nieuwe inrichting van het gebied te starten.

Sociale veiligheid. Een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) van de wijk wordt actief ingezet om sociale veiligheid te bevorderen en overlast tegen te gaan. Tevens is de wijkagent gevraagd aandacht te besteden aan de sociale veiligheid in het gebied. Op 28 juni 2019 bezochten wethouders Floor Gordon (D66) van Integraal wijkbeheer en Herbert Raat enkele omwonenden. De bewoners zijn tevreden over de betrokkenheid van de gemeente en worden graag betrokken bij de verdere plannen.Amstelveenweb.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van de nieuwsberichten.